AMPLIAR NOTÍCIA
L’Espai Jove porta a Sant Joan de les Abadesses la formació sindical, la història obrera i l’anàlisi econòmica de la crisi
Dissabte passat, l’Espai Jove de la Intersindical-CSC va realitzar la seva escola de formació de tardor (Miquel Porter i Moix), a Sant Joan de les Abadesses. Amb el títol “Agafem el relleu per guanyar el futur”, s’hi va combinar un repàs de la història del sindicalisme nacional i un anàlisi de la(es) crisi(s) actual(s), fent sortir finalment les propostes de la Intersindical-CSC per fer-hi front.

La jornada va comptar amb l’historiador Agustí Barrera, que va explicar el que va ser el CADCI (Centre Autonomista de Dependents del Comerç i la Indústria), la seva evolució paral·lelament als fets que s’anaven succeint i quin és el paper que va jugar com a primer sindicat nacional (entre la seva fundació, el 1903, i l’arribada del franquisme). També va recordar que qui guanya les guerres és qui ensenya la història i que, per tant, cal espais on poder recuperar-la, agraint els esforços de tots aquells, com l’Espai Jove de la Intersindical-CSC, que es preocupen per mantenir la memòria d’una organització que ha volgut ser silenciada, oblidada i eliminada.

També es va comptar amb la presència de Josep Sort, doctor en Ciències Polítiques, que va fer una introducció sobre el naixement del SOC (Solidaritat d’Obrers de Catalunya), el sindicat del qual la Intersindical-CSC n’és hereu, i la seva evolució, des que es creà el 1958 fins que es refundà el 1980 en la Confederació Sindical de Treballadors de Catalunya. Igualment, es van assenyalar alguns elements al voltant del paper que el sindicalisme nacional i de classe va jugar i quin és el paper que ha de jugar en l’actualitat.

Francisco Ferrer, membre del Seminari d’Economia Crítica Taifa, va realitzar un taller sobre la crisi i especialment la seva dimensió financera, en el qual una de les primeres puntualitzacions va ser que no només estem patint una sola crisi, sinó que coexisteixen una pluralitat d’aquestes i no són conjunturals, sinó estructurals del sistema capitalista.

La jornada formativa va concloure amb la participació de Joan Arimon, Secretari General de la Federació d’Administracions Públiques de la Intersindical-CSC, que va posar sobre la taula les propostes de la central sindical catalana per fer front a la situació actual.

Finalment, i per primer cop, la jornada va acabar amb un sopar i un concert del grup martorellenc la Noia i el Xic de la Barraqueta, en el qual hi assistiren nombrosos/es joves de Sant Joan.

15-12-2009
Intersindical-CSC
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660