AMPLIAR NOTÍCIA
L’Espai Jove impulsa una campanya contra la crisi, des d’una òptica juvenil, nacional i de classe
Avui ha estat presentada la campanya “Contra la nostra crisi endèmica, el jovent encapçalem la revolta!”, impulsada per l’Espai Jove de la Intersindical-CSC, amb l’objectiu d’oferir anàlisis, alternatives i respostes en clau de jovent, transformació social i alliberament nacional per fer front a la crisi actual, però també a la que permanentment pateixen les classes treballadores (especialment la gent jove) en forma de precarietat.

D’aquesta manera, la joventut sindicalista vol denunciar totes aquelles temptatives que pretenen (i aconsegueixen) retallar els drets laborals conquerits les darreres dècades i aprofundir en un model neoliberal que s’ha mostrat caduc i causant de la situació actual. I és que malauradament aquesta no és una perspectiva única de la patronal, ja que la passivitat dels sindicats espanyols i la connivència de governs de dreta i esquerra converteixen aquestes tesis en el que paradoxalment es percep com l’única sortida a la crisi.

Per aquests motius, l’Espai Jove ha plantejat una campanya per reforçar, com a joves, treballadores i catalanes, tots aquells posicionaments que clamen per una alternativa social a l’actual model socioeconòmic com a única via per escapar d’aquesta i de totes les crisis. Per això, ha impulsat un manifest propi que ja compta amb el suport de les principals organitzacions independentistes i d’esquerres dels Països Catalans (CAJEI, JEN, JERC, Maulets i SEPC) i ha editat tot un seguit de materials, propostes de xerrades, documents i reculls de premsa que es poden consultar al bloc http://www.lespaijove.cat/crisi.

En els propers mesos i en el marc d’aquesta campanya, l’organització sindical juvenil seguirà i aprofundirà en l’anàlisi de l’evolucio social i econòmica, l’elaboració de propostes i la confrontació amb les reivindicacions neoliberals que, des de tots els fronts, pretenen laminar encara més els nostres drets per tal que qui ha provocat la crisi surti beneficiat d’aquesta.
26-11-2009
Laboral
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660