AMPLIAR NOTÍCIA
Via lliure a les ETT, ara en el camp de les Administracions Públiques i la construcció
Finalment, el govern espanyol sembla que està aconseguint tirar endavant la seva proposta de donar més protagonisme a les Empreses de Treball Temporal (ETT), en els processos d’intermediació laboral. Aviat, aquestes podran actuar tant en l’àmbit de la construcció com en el de les Administracions Públiques, sectors fins ara vetats que deixaran de ser-ho quan la proposta de reforma acabi el seu tràmit parlamentari.

Des de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC, considerem aquesta mesura com un atac directe als drets dels i les treballadores. Una mesura d’índole estadística la qual només busca, per tots els mitjans, millorar aparentment els percentatge d’atur, sense en cap cas treballar per reduir l’actual nivell d’atur de l’Estat espanyol a través d’una millora del mercat de treball.

L’Espai Jove de la Intersindical-CSC ja hem denunciat que les ETT són un dels pilars en els quals se sustenta l’actual precaritat laboral. I les desafortunades i contraproduents accions del govern espanyol només fan que confirmar-se com un altre d’aquests pilars.

Necessitem mesures que veritablement busquin una sortida a la crisi que estem patint els treballadors i les treballadores. Mesures que busquin anar a l’arrel del problema i no es quedin en un maquillatge estèril de percentatges. I, en el camp de la intermediació laboral, això passa per reformar plenament els sistemes públics d’ocupació, capacitant-los per emprendre mesures actives de recerca de feina i, pel que fa a les ETT, tal com ja vam reclamar recentment, cal nacionalitzar-les i, sota control públic, convertir-les en una eina al servei de la classe treballadora i no de la seva precarietat.
17-11-2009
Laboral
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660