AMPLIAR NOTÍCIA
L’Espai Jove estigué present en diversos actes a Perpinyà i Mallorca, el passat dissabte
L’Espai Jove de la Intersindical-CSC va ser present el dissabte passat a dos punts del país, per motius ben diferents, però amb el mateix objectiu de consolidar arreu el sindicalisme nacional i de classe i el seu discurs.

Així, per una banda, l’Espai Jove participà a la diada de la Catalunya Nord, que enguany commemorava els 350 anys de la signatura del Tractat dels Pirineus, el qual dividí el país en base a aquesta serralada. Durant el matí, tingué lloc una paradeta d’entitats (entre les quals, la de la Intersindical-CSC) i, a partir de la tarda, es realitzà una concorreguda manifestació (amb prop de 5.000 assistents), una marxa de torxes i un concert final. Tota la jornada serví per reclamar la superació del tractat que ens divideix i per avançar cap a la reunificació dels Països Catalans en llibertat, tot enfrontant-nos a la legalitat francesa i espanyola. Més enllà de l’arraconament de la llengua i la cultura catalanes, un efecte d’aquesta opressió i la subordinació a les polítiques franceses ha estat l’increment anual d’un 25% del nombre de joves desocupats/des a la Catalunya Nord, i és que l’avenç cap a la sobirania laboral, econòmica i política és una condició imprescindible per fer front a la crisi i a la nostra precarietat com a classe treballadora.

Per altra banda, Eulàlia Reguant, secretària d’Organització de l’Espai Jove, realitzà un taller a l’escola de formació de tardor dels Joves d’Esquerra Nacionalista-PSM que es realitzà a Bunyola (Mallorca). Aquest duia per títol “Crisi i precarietat laboral. Manual de supervivència per al jovent” i serví per explicar com afecta l’actual situació econòmica en l’endèmica precarietat juvenil i per aportar algunes eines per tal de garantir el compliment de la mínima legislació laboral existent, en qüestions com el contracte, la nòmina o l’acomiadament.
10-11-2009
Països Catalans
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660