AMPLIAR NOTÍCIA
L’Espai Jove de la Intersindical-CSC debat sobre crisi i model econòmic al Triangle Jove d’enguany
Aquest cap de setmana del 17 i 18 d’octubre ha tingut lloc a Sant Feliu de Guíxols l’onzena edició del Triangle Jove, la trobada anual d’entitats dels consells de joventut de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears i Pitiüses. En l’edició d’enguany, a causa de la seva transcendència i actualitat, la temàtica sobre la qual ha rotat la formació i els debats ha estat la crisi i el canvi en el model econòmic actual, una problemàtica que ha comptat amb la participació i explicació de membres del seminari d’economia crítica Taifa, d’organitzacions de cooperatives, de Sostre Cívic, de l’Observatori del Deute en la Globalització i de diversos professors universitaris.

Després d’una primera taula rodona més global, els i les assistents al Triangle Jove es van dividir en quatre grups de treball, per discutir els canvis econòmic, ambiental, productiu i social que cal per tal de superar l’actual crisi i avançar cap a un model econòmic més just, estable i beneficiós per a la gent jove. La trobada es completà amb la realització d’una fira d’entitats, un concert i un tast de gastronomia catalana, entre d’altres. Igualment, arrel dels debats que tingueren lloc en els diversos grups de treball, es redactà, discutí i votà una resolució conjunta que posteriorment fou firmada i assumida pels tres consells de joventut dels Països Catalans. L’Espai Jove de la Intersindical-CSC, però, no va poder votar favorablement a la proposta final d’escrit, ja que considerà que aquest no recollia el paper preponderant de què han de gaudir les classes treballadores en l’edificació del nou model econòmic que ha de substituir el capitalista, ni les dificultats afegides amb què patim l’actual crisi, atesa la nostra consideració de nació sense estat.

Tanmateix, el més important d’aquesta trobada, on hi assistiren més de 130 joves, fou la possibilitat de conèixer i debatre amb gent jove d’arreu del país i d’organitzacions amb finalitats i àmbits d’actuació molt diferents. El Triangle Jove, que se celebra anualment i de forma rotatòria a Catalunya, el País Valencià i les Illes, és una autèntica escola de formació juvenil, a nivell nacional, on en general s’hi imposa la transversalitat i el consens, però que també et permet conèixer i compartir experiències amb entitats de tots tres territoris que lluiten per l’alliberament social i nacional del nostre país i és en aquest sentit que l’Espai Jove hi participa cada any, per reforçar aquest discurs en el si del món associatiu juvenil català.
20-10-2009
Països Catalans
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660