AMPLIAR NOTÍCIA
El Departament de Treball es dedica a buscar treballadors/res per a les Empreses de Treball Temporal (ETT)
La gran aposta del Departament de Treball per a rescatar el SOC (Servei d’Ocupació de Catalunya) de la seva deriva cap a la inutilitat com a servei ha acabat sent un portal de recerca de feina per a Empreses de Treball Temporal, el Feina Activa. Evidentment, no totes les empreses que inclouen ofertes de treball en aquest nou portal del Departament de Treball són ETT, però és prou aclaridor que més de 10 ETT pengin ofertes en ell.

No és cap novetat aquesta relació entre l’Administració Pública i les Empreses de Treball Temporal. Fa pocs mesos, l’Espai Jove de la Intersindical-CSC ja va informar que s’havia començat a treballar en possibles col·laboracions i aquest portal en podria ésser el primer exemple.

Com a Espai Jove de la Intersindical-CSC, no podem concebre com recursos públics van destinats a facilitar la feina de les ETT, quan ha quedat demostrat per activa i per passiva que aquestes són uns dels agents que més s’han lucrat, i per tant han col·laborat, amb la precarietat laboral que vivim en el nostre país.

Aquestes accions que està duent a terme el Departament de Treball de la Comunitat Autònoma de Catalunya, juntament amb les declaracions fora de to de la seva titular, són clarament el reflex d’un departament que no sap a on va i no té cap programa a seguir.

Cal que, des del Govern de la Generalitat del Principat de Catalunya, es posi fre a aquesta onada de disbarats que està duent el Departament de Treball i comenci a posar el fil a l’agulla per solucionar la problemàtica laboral existent, sobretot entre el jovent.

A fi de no perdre els més de 700.000€ que ha costat el portal, l’Espai Jove de la Intersindical-CSC exigim que només puguin penjar ofertes de treball aquelles empreses que tinguin la catalogació d’empreses que promocionen les bones pràctiques laborals, eliminant de facto les Empreses de Treball Temporal i d’altres subsidiàries
29-09-2009
Laboral
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda



  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660