AMPLIAR NOTÍCIA
L’Espai Jove reclama un calendari laboral propi
El passat 11 de setembre, l’Espai Jove de la Intersindical-CSC aprofità la Diada per presentar el manifest “Prou imposicions: Volem un Calendari Laboral Propi!”, amb el qual es denuncia l’obligatorietat que tenim els treballadors i les treballadores dels Països Catalans de celebrar dates que ens recorden les cadenes que patim com a poble, tal com pot ocórrer cada 14 de juliol, 12 d’octubre o 6 de desembre. Per contra, altres dates més tradicionals i nacionalment pròpies es mantenen, tot i situar-se en dates laborables. Així, la festivitat també és una forma d’alienació i, per aquest motiu, des de l’Espai Jove, es reclama la possibilitat d’instaurar un calendari laboral propi per als Països Catalans.

A continuació, doncs, reproduïm el manifest repartit l’11 de setembre, el qual també el podeu descarregar clicant aquí.

Prou imposicions: volem un calendari laboral propi

La supeditació als estats espanyol i francès també té la seva traducció en el calendari dels treballadors i treballadores catalanes i les festes que ens marquen des de París i Madrid condicionen la disposició dels nostres dies de descans i lleure.

Als catalans i catalanes se'ns imposa l’haver de celebrar dies com el 14 de juliol, el 12 d’octubre o el 6 de desembre. Per imperatiu legal, estem obligats/des a commemorar els dies que recorden la nostra situació política, i més encara, a viure com a festius els dies on rebroten els sentiments d’orgull espanyol o francès.

Paral•lelament, els catalans i catalanes hem conservat un altre calendari, aquell que recorda la nostra història i tradicions, que malgrat les dificultats, any rere any es continuen festejant. Diades com el 23 i 25 d’abril, el 7 de novembre o el 31 de desembre són festivitats que, salvant el fet de ser jornades laborals, continuen recordant-nos qui som.

Nosaltres, l’Espai Jove de la Intersindical-CSC, com a membres del sindicalisme nacional i de classe, creiem del tot imprescindible que, per donar més força al sentiment col•lectiu de pertinença als Països Catalans, cal disposar d’un calendari laboral propi, que marqui aquelles festivitats que amb esforç s’han conservat, però que qualsevol dia poden caure en l’oblit. I també creiem necessari perdre de vista el que representa el dia de la Hispanitat o la jacobina festivitat de la República Francesa.

Des dels actes més simbòlics als més quotidians, cal posar fi a tots els aspectes de l’ocupació espanyola i francesa, i no pas festejar-los. És cabdal que obrim tots els fronts i comencem a marcar el nostre camí cap a la llibertat!

Per aquesta raó, reivindiquem les nostres festivitats nacionals i un calendari laboral propi, per poder-les viure i gaudir amb plenitud!
15-09-2009
Laboral
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660