AMPLIAR NOTÍCIA
L’Espai Jove de la Intersindical-CSC denuncia el decalatge entre l’IPC català i el nivell dels salaris
L’ Índex de Preus al Consum (IPC) dels Països Catalans sota administració espanyola del mes de febrer torna, una vegada més, a situar-se en unes xifres superiors que a la mitjana de l’Estat espanyol. Mentre el primer arriba al 4,3%, el segon es manté al 4%.

Allò més preocupant d’aquesta conjuntura, però, són els forts increments que han experimentat els sectors de l’habitatge i el transport en especial. En tan sols un mes, el preu de l’habitatge a casa nostra ha pujat un 2,4% de mitjana (un 2,9% en el cas concret del País Valencià) i el del transport ho ha fet en un 2,3% (un 2,8 al País Valencià).

És evident, doncs, que tots aquests augments empenyen la classe treballadora a situacions cada vegada més preocupants. O és que ningú es pregunta com aquesta es desplaça al seu lloc de feina o quines condicions ha d’afrontar per accedir a un habitatge digne? I és que, malgrat l’augment escandalós d’aquests dos conceptes de l’IPC, els salaris dels i les catalanes no ha pujat al ritme ni molt menys.

Davant d’aquest escenari, des de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC reclamem que al territori català s’apliqui una clàusula que permeti augmentar els salaris en un punt per sobre del propi IPC, al mateix temps que demanem que les necessitats bàsiques, com en aquest cas ho són l’habitatge i el transport, no puguin restar subjectes a les lleis del mercat, sinó a allò que els ciutadans i ciutadanes requereixen en cada moment.

Barcelona, 21 de març del 2006.
Països Catalans.
21-03-2006
Acció Sindical
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660