AMPLIAR NOTÍCIA
El pseudotraspàs de la Inspecció de treball: Més peix al cove
Com a Espai Jove de la Intersindical-CSC, defensors de la necessitat d’una Inspecció Pròpia de Treball i Seguretat Social, ens trobem desorientats davant l’anunci del traspàs de la Inspecció de Treball que s’ha pactat entre el govern de la Comunitat Autònoma de Catalunya (CAC) i el Govern Espanyol en compliment de l’Estatut de la CAC.

Considerem que aquest traspàs és la perpetuació de la submissió de l’Administració catalana envers l’espanyola. Entenem que el traspàs és el que queda reflectit en l’article 170.2 de l’Estatut d’Autonomia i com a tal és el que es pot arribar a obtenir, però ja en el seu moment, des de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC, vam indicar que aquest traspàs es traduïa en un tocar-ho tot per no canviar res.

Per tant, considerem que aquestes manifestacions d’alegria envers aquest traspàs de la Inspecció de Treball estan fora de lloc, ja que el cos d’Inspectors quedarà supeditat a l’Estat, a través d’aquesta “fórmula màgica” que és el Consorci que es vol crear entre les dues Administracions.

A més a més, les principals atribucions que s’atorgaran al futur cos català d’inspectors, són purament burocràtiques, amb escassa incidència en poder actuar davant la xacra de la precarietat que estem vivint i la categoria del funcionariat català estarà sempre per sota de l’espanyol.

Com no podia ser d’altra manera, el que s’ha venut com la primera Comunitat Autònoma en disposar d’atribucions en aquesta matèria, als catalans i catalanes ens tocarà pagar-ho per partida doble, ja que l’Estat es deslliura d’un cost, però en manté el control.

Només ens queda avisar: Compte amb tenir massa peix al cove, no sigui que es podreixi.
22-07-2009
Laboral
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660