AMPLIAR NOTÍCIA
Els favorables a la reforma laboral s’estan fent sentir cada cop més
Durant les últimes setmanes s’ha disparat el nombre de declaracions favorables a la Reforma Laboral, que busca la rebaixa de les indemnitzacions per acomiadament i on l’estrella ve a ser una nova modalitat de contracte únic, amb menys garanties pels treballadors/res.

A través de les declaracions del senyor Trichet (Banc Central Europeu), del representant del Banc d’Espanya, el senyor Fenández Ordóñez, de Foment del Treball, el senyor Rossell, o de la infinitat de grups de pressió nacionals o estatals de la Patronal el debat s’està centrant en la flexibilització i liberalització del mercat de treball. I conseqüentment , estan començant a preparar el terreny per a un, més que imminent, canvi de les condicions de treball.

La Patronal està preparant la seva maquinària, i això en base a l’experiència, és indicatiu que una altre reforma laboral està al caure, i tot apunta a que no tindrà com a principal objectiu els drets dels treballadors i les treballadores.

Des de l’Executiu Espanyol, n’hi ha més d’un favorable a aquesta reforma laboral. I, és més, malgrat guardar les aparences, tan el president espanyol com el ministre de treball no ho descarten del tot. Per aquesta raó, en els últims mesos, s’està forçant el suposat diàleg social espanyol i així poder legitimar aquesta, més que segura, reforma laboral

Ara bé, es qüestió nostre el començar-nos a fer sentir, l'ensenyar que els miracles de les altres reformes laboral només han servit per a precaritzar un, ja de per si, precari mercat de treball.

El miracle econòmic de l’Estat Espanyol: construcció, ajudes europees, turisme “low cost” (de baix cost), salaris baixos i temporalitat ha comportat que sigui l’Estat Espanyol el que tingui les pitjors previsions de recuperació de la Unió Europea. Per això no s’ha de deixar la reforma laboral a les mateixes mans dels que ens han portat fins aquí.

És clar que calen reformes laborals però, el seu objectiu ha de ser el vetllar per uns llocs de treball de qualitat i estables, que busqui la plena ocupació i on la lluita contra la precarietat i la sinistralitat laboral sigui el principal camp de batalla.

És per això que des de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC entenem que cal dir-hi la nostra, i que com a treballadors/res dels Països Catalans no ens quedarem de braços plegats mentre Patronal i Govern Espanyol intenten precaritzar-nos encara més.
09-07-2009
Laboral
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660