AMPLIAR NOTÍCIA
Èxit d'assitència en la presentació de la campanya
Ahir, dijous, l'Espai Jove de la Intersindical-CSC va presentar la seva campanya “Jove, treballa en/pel català!” a la seva nova seu davant de més de trenta persones aplegades per escoltar la veu d'experts i les línies mare que seguirà l'organització.

Tot i que estava anunciada la presència de Joan Solà, Premi d'Honor de les Lletres Catalanes 2009, per motius de salut va haver d'excusar la seva assistència. Tot i això, havia fet arribar una intervenció que es va poder llegir allà on recordava que “s'estudia català en el sagrat clos de les aules però es parla castellà en l'àmbit lliure, obert i alegre del pati”. Per acabar dient: “Cal, doncs, plantejar la situació de manera clara i radical: no podem acceptar viure més amb l'estigma de ser una col·lectivitat mail encaixada en l'espai polític que ens ha tocat”, i així encoratjar a tots els presents i sobretot els i les joves a treballar pel català.

Acte seguit, Víctor Alexandre, periodista i escriptor, reprenent el fil de l'escrit enviat per Joan Solà, va remarcar que cal que el català sigui una llengua útil i necessària, ja que si no és així, la ciutadania es limita a usar-la en l'àmbit privat. A més a més, va especificar que perquè això sigui possible no només són necessàries polítiques públiques sinó també l'esforç de la ciutadania catalanoparlant. Va acabar dient que en lloc del “Parlem-ne” hem de començar a usar el “Parlem-lo”.

Roger Tugas, portaveu de l'Espai Jove de la Intersindical-CSC, va presentar la campanya que engegava ahir “Jove, treballa en/pel català!”, manifestant que amb aquesta iniciativa es vol treballar perquè el català sigui una llengua d'integració, cohesió i unió dels treballadors/es joves dels Països Catalans, recalcant que l'àmbit d'actuació és l'àmbit laboral, ja que és l'espai natural de l'organització. Després d'exposar la preocupació de la disminució de l'ús del català entre els joves en el lloc de feina, basant-se en les enquestes d'ús del català que van sortir la setmana passada, va presentar les diferents accions i eines que s'utilitzaran al llarg de la campanya.

L'acte va acabar amb la lectura del manifest de la campanya i un breu piscolabis per tots i totes les assitents, emplaçant-nos a treballar per tal d'augmentar l'ús del català en les relacions laborals dels i les joves.

03-07-2009
Països Catalans
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660