AMPLIAR NOTÍCIA
El govern espanyol a punt de donar llum verda a la col·laboració entre Empreses de Treball Temporal i Organismes Públics
Arrel de les negociacions entre el Govern espanyol i la Patronal espanyola (CEOE), el govern de l’Estat espanyol està disposat a donar aire a les Empreses de Treball Temporal (ETT) per buscar liberalitzar, encara més, el mercat de treball espanyol.

Entre les qüestions que es posen sobre la taula, hi ha:

* Eliminar el vet de les ETT en les Administracions Públiques, amb les que ara no poden treballar, per a contractar personal.

* Aixecar la prohibició de treballar en sectors com la construcció i la sanitat, sectors fins ara restringits pel perill que suposa no tenir gent preparada.

* Equiparar les indemnitzacions per acomiadament que paguen les ETT amb la de les altres empreses, rebaixant-la de 12 a 8 dies per any treballat.

* La col·laboració d’aquestes empreses amb el Servei Públic Estatal de Treball (SPEE), antiga Inem, per a la recerca activa de treball.

A tot això, cal sumar-hi que, als Països Catalans, disposem de la xarxa més gran d’ETT de l’Estat espanyol i això significarà, com ja ha significat, tenir un major índex de precarietat, fet que significa hipotecar la vida de molts i moltes treballadores dels Països Catalans.

Per l’Espai Jove de la Intersindical-CSC, aquesta situació suposa l’enèssim atac del govern espanyol del Sr. Zapatero als drets dels treballadors i treballadores. També suposa revifar les ETT, empreses imprescindibles per explicar la precaritetat que viu el mercat de treball de l’Estat espanyol, les quals, i gràcies a les lluites de finals del 90, havien quedat relegades a un segon nivell.

No entenem com l’única preocupació de l’Estat és continuar amb la deriva liberalitzadora que ens ha portat fins a l’atzucac actual, i més en el terreny del servei públic d’ocupació, servei estratègic per a poder reconduir els elevats índexs d’aturats i aturades de l’Estat. A més a més, lamentem l’actitud de les estructures sindicals espanyoles que no volen alçar la veu per no perjudicar la imatge del seu govern amic.

Per això, des de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC, manifestem:

* La necessitat que el Departament de Treball de la Generalitat talli qualsevol possibilitat de col·laboració entre el Servei d’Ocupació Català (SOC) i les ETT’s per a la recerca activa de feina.

* La nostra aposta per la nacionalització de les ETTs, tal i com ja havíem apuntat anteriorment, com una fórmula per a reconduir el viatge a la deriva dels serveis públics d’intermediació laboral.

* La necessitat de tornar a engegar el moviment contra les ETT d’arreu dels Països Catalans, el qual es va fer sentir amb força, per tornar arraconar a les ETT.
01-07-2009
Laboral
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660