AMPLIAR NOTÍCIA
L’Espai Jove felicita el Cercle d’Estudis Sobiranistes pel seu estudi sobre el cost de pertànyer a l’Estat espanyol respecte el sistema de pensions
Des de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC hem denunciat sistemàticament la falta d’estudis, anàlisis i estadístiques que ens puguin mostrar empíricament el greuge que suposa estar sota administració espanyola i francesa. I, per això, agraïm que en els últims temps en vagin sortint en aquesta direcció.

Recentment s’ha fet públic un estudi d’Elisenda Paluzie i Guadalupe Souto, publicat pel Cercle d’Estudis Sobiranistes i titulat “La Balança fiscal del Sistema de Seguretat Social català amb l’Administració Central”, que assenyala el perjudici econòmic que patim en el tema de les pensions de jubilació com a catalanes i catalans. Aquesta és una qüestió de prou envergadura, sobretot quan, des d’Europa i des de l’Estat espanyol, ja s’està assenyalant que caldrà introduir reformes, com l’allargament de la vida laboral, per poder continuar donant la cobertura.

Ara bé, també veiem que l’estudi queda curt. Primer, perquè no inclou tots els Països Catalans i, segon, perquè només se centra en les pensions per jubilació, enlloc de tot el que suposa el Sistema de Seguretat Social.

Tot i així, agraïm que des de diversos estaments es treballi per mostrar el greuge de ser nació, però no estat. Per la part que ens pertoca, des de la Intersindical-CSC i des de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC, portem anys reivindicant el Marc Català de Relacions Laborals i Protecció Social i, més important encara, mostrant el greuge que suposa el no tenir-lo, una tasca que creiem essencial i en la qual esperem que s’hi segueixin unint organismes i entitats que demostrin aquests i altres perjudicis que patim en els diversos àmbits de la societat i el benestar.

Podeu consultar aquí l’estudi complet.
19-06-2009
Països Catalans
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660