AMPLIAR NOTÍCIA
L’Espai Jove de la Intersindical-CSC realitza una escola de formació on la reflexió sobre el paper del jovent en el sindicalisme es converteix en l’eix central
Dissabte passat, a l’Hospitalet de Llobregat, es va celebrar l’Escola de formació de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC, estructurada en 2 parts. Després de la presentació, va obrir-se en un cine-fòrum amb la pel·lícula “La batalla de Seattle”, per identificar aquells organismes internacionals que tenen una gran responsabilitat en la crisi econòmica actual: FMI, Banc Internacional, etc. Per la tarda, per tal de posar fil a l’agulla en com des dels nostres centres de treball es pot actuar, amb una xerrada sobre negociació col·lectiva i crisi.

En l’activitat del matí, no va faltar qui va marcar que, tot i identificar qui ha estat co-responsable internacional de la crisi, també calia identificar els que a casa nostra en són la veu: patronal, partits polítics i sindicats majoritaris, entre d’altres. A la xerrada de la tarda es va poder visualitzar que, malgrat la negociació col·lectiva està en un moment de desprestigi i de pèrdua de terreny, encara segueix sent una eina vàlida per als treballadors i treballadores alhora d’establir les seves condicions de treball i marcar un fre a la desregulació del mercat de treball.

Tot i així, l’Escola de Formació va acabar girant entorn el paper del sindicalisme nacional i classe en aquest context i les seves possibilitats, acabant en un extens debat sobre la necessitat d’involucrar el jovent en el sindicalisme.

Al final de la jornada, el portaveu de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC, Roger Tugas, en to d’autocrítica va senyalar que cal fer molta feina per poder articular una resposta unitària a la crisi del jovent treballador català. Amb tot, va assegurar que desb de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC es continuarà treballant, incansablement, per aconseguir-ne ser l’altaveu. Finalment va acabar emplaçant a tots els presents a col·laborar per a fer-ho possible.
08-06-2009
Intersindical-CSC
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660