AMPLIAR NOTÍCIA
Rodalies Renfe: un servei pèssim i car
L’Espai Jove de la Intersindical-CSC ens tornem a veure obligats a senyalar que a més de tenir un servei dolent de Rodalies Renfe Barcelona, aquest a més és dels més cars de l’Estat.

No cal aprofundir molt per comprovar el pèssim servei que ens ofereix Rodalies Renfe als catalans i catalanes. Per tots i totes son coneguts els problemes sistemàtics i continus que te Renfe al Principat . Ja sigui perquè disposem d’una de les xarxes més antiquades de catenària, vies o combois, per qualsevol tipus d’obres que sempre te efectes sobre el servei de Renfe o senzillament per la deixadesa de l’Administració que fins ara en te la competència.

A part de tenir aquest nefast servei, els milers de catalans i catalanes que usem el servei de rodalies diàriament per poder-nos desplaçar per anar a treballar, estudiar, etc. Ens veiem obligats a pagar-lo molt més car que d’altres indrets de l’Estat Espanyol, essent víctimes d’un doble robatori. El que popularment es coneix com “Cornuts i pagar el beure”.

En la comparativa de preus dels diferents servies Rodalies Renfe, podem veure que per a un trajecte Mataró – Barcelona (4 zones) s’ha de pagar 2,80€ (bitllet senzill), mentre que per a un viatge equivalent al servei Rodalies de Madrid ens sortiria per 1,95€, un 69,64% del preu de Rodalies Barcelona. Veure taula:
Font:Renfe Rodalies Elaboració: Espai Jove de la Intersindical-CSC

Davant d’aquesta situació, des de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC denunciem l’abús en els preus dels bitllets de Rodalies Renfe, totalment inadequats pel que representa ser un servei públic. Continuem denunciant el pèssim servei que encara patint:: retards, avaries, supressió de serveis, desinformació, etc.

Reclamem els traspàs total i sense condicions del Servei de Rodalies, per a convertir-lo en un eix central de la mobilitat de la població, i que aquest estigui pensat en funció de les necessitats dels catalans i catalanes.
25-05-2009
Països Catalans
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660