AMPLIAR NOTÍCIA
La joventut catalana, primera víctima de l’atur
Les dades aparegudes a l’Enquesta de Població Activa (EPA) del primer trimestre del 2009 mostren com el jovent català pateix gairebé un 3% més d’atur que els i les joves de l’Estat Espanyol. Si es fa la comparació amb les dades europees, aquesta diferència passa a ser de més d’un 13%, respecte el jovent europeu.

Davant d’aquestes dades, des de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC ens continuem reafirmant en la necessitat d’una actuació contundent per part de l’Administració Pública, que doni resposta a l’actual taxa d’atur juvenil, que als Països Catalans ja se situa en el 36,26%. Com ja vam denunciar, tant el Ministeri de Treball Espanyol com el Departament de Treball de la Generalitat han ignorat sistemàticament les necessitats laborals del jovent. És greu i preocupant que entre les 61 mesures adoptades pel govern català per combatre la crisi no n'hi hagi cap enfocada al jovent treballador català.

Per això des de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC exigim:

- El necessari canvi de la titular del Departament de Treball de la Generalitat per la seva manifesta incapacitat per proposar millores i canvis en la situació laboral del jovent català.

- La urgent construcció d'un marc propi de relacions laborals necessari per aturar l’actual situació de discriminació que patim davant l’Estat espanyol i Europa.
22-05-2009
Laboral
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660