AMPLIAR NOTÍCIA
El jovent universitari català, preocupat (amb raó) pel seu futur
Una recent enquesta realitzada a joves universitaris/àries de l'Estat espanyol, que duu per títol “Compromís laboral dels universitaris”, demostra que un 93% d'aquests/es estan molt preocupats/des pel seu futur laboral, un 20% més que l'any passat. També s'hi afirma que 6 de cada 10 joves veu difícil trobar una feina amb un sou digne. Igualment, els universitaris i les universitàries creuen també difícil trobar feina en l'àmbit que han estudiat, tal com afirmen 4 de cada 6 estudiants, tot i que es trenca el mite del jovent acomodat que vol cercar plaça ràpidament a l'administració, ja que és molt major el percentatge dels i les que prefereixen buscar feina a l'empresa privada (35%) o fer-hi pràctiques (13%) que el dels i les que pretenen opositar (només el 27%).

Pel que fa a la preocupació sobre el futur laboral, aquesta creix sobretot als Països Catalans, en comparació amb la resta de l'estat, el que, sens dubte, està relacionat amb la situació de crisi que patim, i és que, tal com reflexen les enquestes, els Països Catalans som un dels principals afectats. Les dades d'atur no acompanyen i els i les estudiants ho perceben: la xifra de joves catalans/es sense feina ja ascendeix a més de 250.000.

El jovent català, de forma conscient o no, coneix les dificultats que patirà en un món laboral marcat per la precarietat, l'atur i la temporalitat i que ens discrimina com a joves, com a Països Catalans i com a classe treballadora. Mentrestant, però, per la seva banda, els polítics resten impassibles sense emprendre cap mesura que realment ajudi als i les joves a sortir d'aquest pou al que estem abocats/des. Ara, més que mai, sabent les dificultats, inseguretats i temors que patim, hem de reclamar els nostres drets com a treballadors i treballadores joves i lluitar perquè ideals com el marc català de relacions laborals puguin arribar a esdevenir realitat i ajudar-nos a edificar un model socio-laboral més estable i gratificant.
20-05-2009
Països Catalans
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660