AMPLIAR NOTÍCIA
L’Espai Jove de la Intersindical-CSC i la Unió Territorial de la Catalunya Nord criden a mobilitzar-se contra el Contracte de Primera Experiència
Davant la voluntat del govern francès d'aplicar l'anomenat Contracte de Primera Experiència (CPE), mesura que ja ha estat aprovada al Parlament, l'Espai Jove i la Unió Territorial de la Catalunya Nord de la Intersindical-CSC fan una crida a que els treballadors i treballadores s'afegeixin a la convocatòria que fa l'organització per al proper 7 de març a Perpinyà. Així mateix, l'Espai Jove vol trametre les següents consideracions sobre el CPE:

• El CPE constitueix una nova tipologia de contractació per flexibilitzar la situació laboral dels joves. Estableix que els menors de 26 anys poden ser contractats per un període de prova de dos anys, període durant el qual poden ser acomiadats lliurement i sense cap mena de justificació. Així mateix, les empreses no han de pagar taxes per aquests treballadors i tan sols una mínima indemnització.

• Aquest nou pas del govern dretà francès té el mateix caràcter que la reforma laboral que proposa el govern espanyol amb la benedicció dels sindicats estatals. Una proposta que condemna els treballadors i treballadores catalans a viure en precari. No en va hem entrat a l'Europa del capital i dels Estats, cosa que ha relegat a la mínima expressió l'Europa social i dels pobles.

• Des de l'Espai Jove de la Intersindical-CSC cridem a la mobilització dels joves treballadors i treballadores catalans, de banda i banda de la frontera, a plantar cara a aquestes reformes nefastes per a l'emancipació. Al mateix temps que ens reafirmem en la demanda d'Un Marc de Relacions Laborals Propi per poder anar endavant en la construcció d'uns Països Catalans lliures i socialment justos.

El 7 de març, tots i totes a Perpinyà!

Lloc: Plaça de Catalunya (Perpinyà)
Hora: 14h. (la marxa sortirà a les 14:30h.)
03-03-2006
Laboral
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660