AMPLIAR NOTÍCIA
Zapatero s'oblida del jovent treballador català
Ahir va començar el debat de política general i una vegada més el govern espanyol encapçalat per José Luis Rodriguez Zapatero s'ha tornat a oblidar del jovent treballador català. En les seves intervencions ha proposat un conjunt de mesures per contrarestar la crisi, però cap d'aquestes mesures van adreçades a un dels sectors que més patim la crisi, el jovent, tant pel fet de ser joves com pel fet de ser catalans. En el seu discurs no ha fet cap anàlisi a la pèrdua de drets laborals que patim com a conseqüència de la crisi.

Zapatero ens ha tornat a mostrar una vegada més la seva manca d'interès per respectar l'Estatut i arribar a un acord de finançament, la data per arribar a l'acord ja s'allarga fins el 15 de juliol, una data inadmissible tenint en compte que el límit va finalitzar a l'agost del 2008.

Les dades d'atur no enganyen, als Països Catalans la desocupació juvenil ja ascendeix a més de 250.000 joves. L'atur juvenil català ha augmentant un 80% en el darrer any, una xifra 13 punts per sobre de la mitjana juvenil estatal, fins situar la taxa d'atur juvenil als Països Catalans en el 36,26%, quan la mitjana juvenil europea és el 18,3%. Igualment, gairebé la meitat dels contractes dels i les joves catalanes és temporal, els salaris cada cop són més precaris i, conseqüentment, l'emancipació esdevé cada vegada més difícil.

Ara més que mai calen mesures, però no aquestes, mesures reals i efectives, adreçades a les necessitats del jovent català. Els i les joves no podem continuar així i cal que una vegada més exigim els nostres drets laborals.
13-05-2009
Laboral
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660