AMPLIAR NOTÍCIA
Quan es començarà a parlar dels veritables traspassos?
Des de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC, farts de veure com s’està perdent el temps en les molles compentencials a traspassar a la Comunitat Autònoma de Catalunya, volem posar damunt la taula la necessitat de començar a calendaritzar el traspàs de les veritables competències que necessitem com a país per tal d’afrontar la complicada situació que estem patint.

S’acosten les eleccions europees i anem rebent informacions que ens indiquen que s’ha lligat un traspàs, sols de gestió de Rodalies de Renfe, dels Aeroports secundaris del Principat, un parcial traspàs de la Inspecció de Treball, a part de la inacabable negociació d’un finançament que, de ben segur, lluny quedarà del concert econòmic. I tot això ha ocupat la major part de l’activitat política dels nostres representants polítics.

Davant d’això creiem que cal començar a destapar aquells traspassos que poden millorar les condicions de vida dels catalans i catalanes del Principat. En aquest sentit, en comptes de marejar la perdiu amb traspassos a mitges i distreure el personal amb les matrícules, apostem als representants socials, polítics i econòmics a plantejar la necessitat de descentralitzar la Caixa Única de la Seguretat Social. Aquest traspàs sí que suposaria un avenç real per als treballadors i treballadores del nostre país i que esdevindria un primer pas per al desenvolupament d’un marc propi de relacions laborals.

No podem seguir pidolant misèries, que al seu pas per Madrid es converteixen, automàticament, en anecdòtiques. Cal començar a organitzar-nos en clau de país i això passa indiscutiblement per reclamar aquelles competències que veritablement ens porten millores a la classe treballadora i ens acosten a l’alliberament.
11-05-2009
Països Catalans
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660