AMPLIAR NOTÍCIA
Les 65 hores encara podrien esdevenir una realitat
Tot i l’obligada renúncia dels Estats membres de la Unió Europea, per part del Parlament Europeu, a la Directiva Europea de la jornada laboral, la que plantejava la jornada laboral de 65 hores, aquesta ja torna a estar present. No han passat ni 24 hores que ja s’han afanyat a mostrar que per culpa de tirar endarrera aquesta directiva, uns 15 Estats europeus tenen una jornada superior a les 65 hores.

S’entén que la legislació europea en relació a la jornada laboral és plena de forats que permet, a través de clàusules, no acatar la jornada laboral de 48 hores setmanals. I conseqüentment, entenem que acabarà portant el debat un altre cop sobre la taula, i que per la forma en què s’ha desenvolupat la Unió Europea només pot anar en la direcció d’ampliació de la jornada.

L’única via que podríem entendre com a positiva seria que definitivament la legislació europea posés, com un primer pas, el màxim del 48 hores setmanals sense excepcions possibles, eliminant les possibilitats d’un debat d’augment d’hores per aconseguir anivellar la jornada laboral al si de la Unió Europea.

I com a recordatori de per a qui està feta la Unió Europea i davant la frustració de no disposar de la jornada laboral de 65 hores: el comissari d’Assumptes Econòmics de la Unió Europea, Joaquín Almunia, ha començat a plantejar l’allargament de la vida laboral, amb sistemes flexibles de jubilació i sobre els anys que s’han de tenir en compte per a establir les bases reguladores de cotització.
29-04-2009
Internacional
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660