AMPLIAR NOTÍCIA
Foment del Treball accepta l'ús fraudulent massiu de la contractació temporal
El president de Foment del treball, Joan Rosell, torna a alçar-se reclamant un canvi en la reforma de la legislació i del mercat de treball per facilitar l’acomiadament, el qual, suposadament, comportaria una major contractació. Aquestes declaracions, amb un clar to d’amenaça, acabaven amb que, si això no passa, l’empresariat continuarà usant la contractació temporal en el seu benefici, malgrat no complir la legislació.

Aquestes declaracions, a les si bé ja estem acostumats/des, tenen per primer cop l’acceptació i reafirmació en l’ús fraudulent que en fa la Patronal de la contractació temporal com a mecanisme per augmentar l’explotació dels treballadors i treballadores.

Un fet tan inusual es dóna en el context de deixar fer a la Patronal que està duent a terme el govern estatal espanyol, davant la manifesta incapacitat de gestionar la crisi i la necessitat de teixir la concertació social amb sindicats espanyols i on es necessita de la participació de la Patronal.

Des de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC veiem amb perplexitat aquesta situació a la qual ens vol evocar la Patronal, la CEOE i la seva delegació catalana Foment del treball, on l’únic camí que veu per sortir de la crisi és continuar atacant els minsos drets que encara tenen els treballadors i treballadores.

No comprenem com continuen enrocats en la demanda de facilitar l’acomiadament com a mecanisme per crear llocs de treballs estables. No cal oblidar que, en una de les últimes reformes que es van fer (l'any 2006), ja van aconseguir reduir la indemnització de 45 dies per any treballat a 33 dies, i això no es va traduir en un augment de la contractació indefinida, evidenciant la ineficàcia de dita reforma.

Trobem preocupant la contínua demanda de la Patronal de reduir una despesa pública que beneficia el conjunt de la població, quan, en tota negociació en la qual participa, aquesta en treu les seves bonificacions, les seves subvencions, els seus crèdits a baix interès, etc. Els quals, cal recordar-ho, també son recursos públics.

Reclamem a Foment del Treball i als seus companys de la CEOE que, abans de demanar la reducció de drets dels i les treballadores, treballin per no tolerar espectacles lamentables del seu govern, el qual va suplicant a qualsevol preu (i amb això entren subvencions i comissions) a empreses multinacionals per ves a saber què, mentre petites i mitjanes empreses tenen congelat el crèdit.

Lamentem que Foment del Treball continuï sent la sucursal de la CEOE al Principat. I on només sigui la veu del seu amo...
23-04-2009
Laboral
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660