AMPLIAR NOTÍCIA
L'Espai Jove de la Intersindical-CSC exigeix mesures laborals per al jovent
L’Espai Jove de la Intersindical-CSC ha reclamat, aquest matí, mesures per l’ocupació juvenil, davant del departament de Treball i les oficines de Treball, tot acusant-los de no tenir en compte un dels col·lectius més afectats.

Aquesta acció s’ha emmarcat en una Jornada de Lluita Global convocada per la Federació Sindical Mundial en motiu de la reunió de demà del G-20 i les seves propostes per superar la crisi, ja que la Intersindical-CSC és el referent català d’aquesta organització. El sindicalisme nacional i de classe realitzarà diferents actes al llarg d'avui arreu del país.

A continuació teniu el manifest de l'Espai Jove de la Intersindical-CSC en motiu de l'1 d'abril

El jovent patim la crisi i exigim mesures!
Generalitat de Catalunya: 0 mesures pel treball juvenil

Més enllà d’ésser considerats, esporàdicament, com a causants de problemes i d’alteracions de l’ordre públic i cada certs anys com un filó d’on treure vots, els i les joves catalans passem inadvertits a l’acció política que es porta a terme en el nostre país. Al jovent català no ens és aliè no disposar de beques suficients per poder estudiar, no disposar de les ajudes d’habitatge que havien anunciat, la manca d’espais públics on poder realitzar activitats fora de del circuit d’oci consumista i un llarg etcètera.I ara, en plena crisi econòmica, seguim igual. Parlem de crisi econòmica quan els i les joves ja fa temps que vam identificar la nostra particular crisi: la precarietat. Aquesta es tradueix en les nostres vides com la incapacitat de poder trobar una feina indefinida, la diferència salarial per qüestió d’edat, així com de gènere, les contínues frustracions de veure pujar els preus dels habitatges i alhora veure baixar el nostre poder adquisitiu, l’augment desmesurat de la sinistralitat laboral i dels índexs d’exclusió social, entre d’altres, tot sentint la cantarella de ser la generació més ben preparada...

I, davant d’aquesta situació que està vivint el jovent, què estan fent els polítics
catalans i espanyols? RES.

Quines mesures s’estan duent a terme per canviar-ho? CAP.

Què pensen fer per sortir de les posicions capdavanteres en temes com la temporalitat o l’atur? IGNORAR-HO.

Aniran més enllà de salvar Bancs i Caixes? NO.

És per això que, des de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC, volem aprofitar aquesta jornada de lluita global per denunciar aquesta inactivitat del govern català vers la situació que estem vivim el jovent i per reivindicar:

-Que el jovent és part del present, no només el futur, així que cal mesures per apaivagar les conseqüències d’una crisi que nosaltres no hem generat. Actualment, de les 60 mesures que s’han aprovat per part del govern català, per fer front a la crisi, no n’hi ha cap que faci referència als i les joves.

- La tutela real i efectiva per part de l’administració per posar fi a qualsevol situació de discriminació pel simple fet de ser jove.

- La necessitat d’una descentralització de totes les competències en matèria sociolaboral, ja que, només des del propi país, podrem treballar per un correcte desenvolupament de les mateixes.

- La dimissió, per la seva manifesta incompetència, de la Consellera de Treball, la senyora Mar Serna, ja que ha estat incapaç de generar una resposta a l’especial situació que estem vivint, com a  joves i com a classe treballadora.
01-04-2009
Laboral
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660