AMPLIAR NOTÍCIA
1 d ‘abril: Ara és l’hora de plantar cara a la crisi (L’Espai Jove, altaveu de la FSM als PPCC)
La Federació Mundial Sindical (FSM), l'agrupació internacional de sindicats d'esquerres, convoca l’1 d’abril com una jornada de lluita global per exigir que la crisi la paguin els i les que la van generar i no els treballadors i les treballadores i/o els pobles víctimes del neoliberalisme. Per això, des de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC, el referent de la FSM als Països Catalans, portem aquesta jornada al nostre país.

Aquesta crisi és d’àmbit global, però no només és econòmica, ja que provoca que s’estiguin posant en qüestió també els drets socials més bàsics. Igualment, també és fals que sigui causada només per l’esclat de la bombolla financera. I és que no és estar en crisi que mig planeta es mori de fam?

Així mateix, aquesta crisi està afectant de ple gairebé tota la ciutadania: joves, estudiants, treballadors/res, pensionistes, aturats/des, etc. Aquesta situació ens està portant a un atzucac del qual en serà molt difícil sortir-ne, si no s’articula una veritable resposta.

Davant d’això, cal seguir demostrant que el poble català segueix present en les lluites contra tot tipus d’injustícies, com ja ha fet en tantes altres ocasions anteriors (guerra d’Iraq, dret de decidir, ocupació de Palestina, cimera del G-20 a Barcelona, esclat de deslocalitzacions, transvassament de l’Ebre...).En uns moments com els actuals, cal que els treballadors i treballadores tornem a fer sentir la nostra veu. Estem vivim una situació excepcional que reclama mobilitzacions excepcionals. Per això, l’Espai Jove de la Intersindical-CSC vol mostrar el seu compromís essent present en aquesta jornada de lluita global, a més de treballar per articular una resposta unitària contundent.

Ara, més que mai, cal assenyalar als culpables: l’actual sistema econòmic i els Estats espanyols i francès. Són ells els que a través dels seus màxims representants (Banc Mundial, FMI, Banc Central Europeu, el Govern Espanyol i Francès, entre d’altres) continuen amb les mateixes receptes que perpetuen l’actual situació.

Cal dir Prou! els Països Catalans cal que diguin prou!
31-03-2009
Laboral
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660