AMPLIAR NOTÍCIA
Una relatora de l'ONU confirma que la política d’habitatge del govern espanyol no serveix per solucionar el problema
Tal i com s’havia denunciat des de diversos àmbits, inclòs l’Espai Jove de la Intersindical-CSC, la política d’habitatge del govern espanyol no permet garantir el dret a l’habitatge per a tothom, sinó que perpetua l’actual sistema de propietat privada.

La senyora Raquel Rolnik, relatora especial de l’ONU per al dret de l’habitatge, va presentar a Barcelona l’informe anual sobre el dret a un habitatge digne. Allí apuntava, gairebé punt per punt, el que fa temps que estem denunciant des de diferents organitzacions socials, entre elles l’Espai Jove de la Intersindical-CSC.

Així, aquest informe denuncia la incapacitat del govern espanyol de defensar i potenciar un altre model que no sigui el de la propietat privada, l’ús abusiu d’ajudes a bancs i caixes per seguir amb l’actual model, les ineficaces mesures d’ajuda al lloguer, la potenciació de l'especulació urbanística, etc.

Davant d’això, a l’Espai Jove de la Intersindical-CSC només ens queda esperar que aquest cop l’Estat espanyol, essent un informe de la ONU, faci cas de les denúncies i aquestes no caiguin en l’oblit o en la indiferència, com sí van fer les nombroses demandes de les diverses organitzacions i moviments que hem denunciat la ineficàcia de les polítiques dels govern espanyol.

Finalment, i amb el recolzament d’aquest informe de l’ONU sobre el dret a un habitatge digne, des de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC reclamem:

- La supressió automàtica del Ministeri d’Habitatge espanyol, per la seva manifesta incapacitat, així com la descentralització immediata de les competències en aquesta matèria.

- La justificació de tots els recursos destinats al Ministeri d’Habitatge. No podem permetre que, si els treballadors i les treballadores estem pagant la seva crisi, el govern espanyol pugui lliurement gastar diners públics en un Ministeri d’ineficàcia contrastada.

- L’aplicació immediata de mesures que posin remei als problemes que denuncia l’informe de l'ONU, així com l’aplicació de les mesures que des del propi informe es donen, les quals passen per un diàleg amb les organitzacions socials que treballen la qüestió de l'habitatge, la garantia d'aquest com un dret, el foment del lloguer amb garanties i ajudes efectives, la creació d'un major parc de pisos de protecció oficial o la fi de l'especulació immobiliària i l'enorme quantitat de pisos buits existents.
14-03-2009
Països Catalans
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660