AMPLIAR NOTÍCIA
Les mobilitzacions frenen la directiva de les 65 hores, però segueix l’Europa neoliberal
Des de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC celebrem el fre a la directiva de les 65 hores que va tenir lloc el passat 17 de desembre al Parlament Europeu, on els eurodiputats i les eurodiputades van esmenar de forma àmplia l’error dels i les ministres de Treball de la UE, que havien pactat el passat mes de juny un dels majors retrocessos en drets laborals que haguessin tingut lloc els darrers anys, amb la complicitat de l’abstenció espanyola i el vot favorable francès.

D’aquesta manera, s’ha demostrat que la mobilització popular i la feina de conscienciació, crítica i pressió que les organitzacions socials, sindicals i polítiques han realitzat ha tingut el seu efecte, com quan en el seu moment es va votar en contra de la Constitució Europea a l’Estat francès o a Irlanda o quan es va aconseguir esmenar part de la directiva Bolkenstein. Ha quedat demostrat, doncs, que la lluita és efectiva si és majoritària i contundent.

Tanmateix, cal que estiguem alerta, per tal que els tres mesos de pròrroga que s’han pres Parlament Europeu i ministres de Treball no serveixi per reviure la directiva, així com no podem estar del tot satisfets i satisfetes amb una mesura que en cap cas trenca amb l’Europa del capital i els estats (bona prova d’això en són les directives contra la immigració, per l’elitització de l’ensenyament, per la liberalització del comerç o per la privatització de serveis) ni serveix per aconseguir un avenç, sinó només per mantenir-nos amb allò que ja teníem i que crèiem insuficient.

Des de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC, doncs, ens reafirmem en la lluita per tal d’aconseguir en primera instància la jornada laboral de 35 hores i per construir l’Europa dels treballadors, les treballadores i els pobles. Ara, més que mai, s’ha demostrat que la lluita i les mobilitzacions són el camí!
21-12-2008
Internacional
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660