AMPLIAR NOTÍCIA
L’Arcadi Oliveres afirma a l’escola de formació de l’Espai Jove que “el capitalisme no s’ha de refundar”
L’Espai Jove de la Intersindical-CSC va realitzar dissabte passat a Berga la seva escola jove de formació sindical Miquel Porter i Moix, que té lloc cada tardor. La jornada va començar amb un taller sobre contractació, realitzat per Agurne Gaubeka, secretària d’Acció Sindical de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC, en el qual s’hi va explicar el concepte i característiques d’un contracte, els diversos tipus que existeixen d’aquest, els aspectes que cal tenir en compte a l’hora de firmar-lo o quan finalitza la relació laboral i els diversos tipus d’acomiadaments existents i què comporten.

Seguidament, l’economista i activista Arcadi Oliveres va respondre taxativament el títol de la seva xerrada “Refundar el capitalisme?”, afirmant que el que cal és canviar de model i no reformar aquell que ja s’ha vist que no funciona. D’aquesta manera, va repassar algunes de les crisis actuals relacionades amb el model econòmic actual, com la crisi alimentària, la de les desigualtats socials, l’energètica i la laboral. D’aquesta manera, va apostar per recuperar algunes velles idees que han estat desprestigiades, com la planificació econòmica, per tal d’impulsar un model social més igualitari i just.

Finalment, l’escola va abandonar el Pavelló de Suècia, on havien tingut lloc les xerrades del matí, i es va traslladar a l’Ateneu Llibertari de Berga, on s’hi va realitzar un dinar popular. Posteriorment, havia de realitzar-se un vídeo-fòrum amb la pel•lícula “La Toma”, tot i que, per problemes tècnics, no va poder ser així.

D’aquesta manera, malgrat aquest darrer impediment, l’escola de formació fou un èxit, tant per nombre d’assistents com per la qualitat de les xerrades, i referma l’aposta de l'Espai Jove de la Intersindical-CSC per tal de donar un contingut real a la formació sindical i laboral, sobretot en aquests moments en què, com a classe i com a país, cal plantar car a una crisi que ens afecta directament sense que l’haguem provocat.15-12-2008
Intersindical-CSC
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660