AMPLIAR NOTÍCIA
La reunió entre Serna i Corbacho, una pèrdua de temps
Més enllà de buscar solucions a la problemàtica del mercat de treball i de l’augment de l’atur, la reunió entre la consellera de Treball de Catalunya, Mar Serna, i el ministre de Treball, Celestino Corbacho, del passat dimecres només va servir per la fotografia.

Així, Mar Serna es va limitar a reclamar el poder disposar de més llibertat per a la planificació de les polítiques actives en l’àmbit de l’ocupació, matèria ja traspassada l’any 1998. Aquest fet és aclaridor per veure la nul·la capacitat d’autonomia dels governs actuals i anteriors del Principat que, malgrat disposar de la transferència d’una matèria, han estat incapaços de reclamar-ne els traspàs efectiu.

Malgrat tot, els dos han sortit cofois de la reunió, per l’èxit obtingut (un rebrà el que ja tenia i l’altre no haurà d’aportar res de nou) i, en cap moment, s’ha plantejat un escenari de millora de les condicions dels treballadors i treballadores del Principat, així com tampoc dels mecanisme d’intermediació laboral, que en aquests moment d’incertesa haurien d’estar a ple rendiment i donant servei a tota la ciutadania que ho precisés.

Igualment, cal destacar la nul·la voluntat de voler exercir un major autogovern, reclamant la gestió de les polítiques passives d’ocupació, no fos cas que es poguessin millorar les prestacions al i les treballadores i, al mateix temps, dur a terme una acció més contundent, entre les polítiques actives i passives, contra la precarietat.

Aquesta reunió entre la exugetista i l’exalcalde ha servit també per veure la incapacitat de gestió dels dos vers els ERO, exemplificat en aquest cas en el de la fàbrica de Nissan de la Zona Franca, on les dues personalitats s’han expulsat tota responsabilitat.
02-11-2008
Laboral
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660