AMPLIAR NOTÍCIA
L'Espai Jove de la I-CSC es mostra contrari al Contracte de Primera Oportunitat
Des de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC valorem les reformes laborals que vol dur a terme l’Estat Francès com a nefastes per a les aspiracions d’emancipació del jovent nord català.

La precarietat segueix, de la mà de l’anomenat Contracte de Primera Oportunitat ( CPE), llur finalitat és la contractació de menors de 26 anys, en condicions de “fixa flexible” que permet a l’empresari acomiadar al/la jove durant 2 anys sense justificació, és a dir, com si durant aquest temps, la persona es trobés en període de prova constant.

Aquesta nova reforma de contractació, així com la rebaixa de l’edat en el contracte d’aprenentatge, de 16 a 14 anys, està directament lligada amb la reforma laboral que engega l’executiu francès de dretes, llurs tràmits legislatius es fa mitjançant el procediment d’urgència.

Com a contrapartida, es troben mobilitzacions, per a demà dimarts 7 de febrer, a les 18h a la pl. d’Aragó de Perpinyà, convocada per a la Unió Territorial de la Catalunya Nord.
Per a l’Espai Jove de Intersindical-CSC aquesta mesura aprovada pel Parlament francès “ colisionarà amb l’obligada escolarització, precaritzarà la situació del jovent i és un pas més en la creació de nous tipus de contracte precaris per part de l’executiu el primer ministre dretà Villepin”
06-02-2006
Països Catalans
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660