AMPLIAR NOTÍCIA
L'Espai Jove participa en el Triangle Jove celebrat a Alcúdia
Un any més, els consells de la joventut de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears i Pitiüses han organitzat el Triangle Jove, un espai de trobada temàtic per als i les representants de les entitats dels Països Catalans. Cada edició es realitza rotatòriament en una de les tres comunitats autònomes i s'hi tracta una qüestió diferent, així que enguany ha tingut lloc a Alcúdia (Mallorca) i ha girat al voltant de la mobilitat, el model territorial i la seva relació amb el jovent, durant els passats dies 3, 4 i 5 d'octubre.

Durant el cap de setmana, els i les diverses joves, entre els quals el i la representant de l'Espai Jove de la Intersindical-CSC, van poder debatre en grups de treball sobre la qüestió plantejada, fins aprovar el darrer dia una resolució en la que s'hi apostava per una ordenació territorial més racional, una clara defensa del transport públic i l'avenç cap a un model de decreixement que permeti viure millor, però consumint menys. Malgrat que en el si dels debats les postures foren més radicals (apostant clarament per superar el sistema capitalista) i que això no es plasmés en el document final, així com lamentant la manca d'incidència que tindrà la resolució en les polítiques públiques, des de l'Espai Jove valorem positivament la possibilitat que aporta el Triangle Jove per tal de crear lligams entre les diverses entitats juvenils dels Països Catalans, així com per tal de compartir problemàtiques i experiències de lluita i anàlisi.

Igualment, celebrem la creació de la Fundació Triangle Jove, que ha de servir per tal de vehicular de forma més clara i permanent el contacte entre les diverses entitats del país, així com aportar eines per tal de millorar les condicions de vida del jovent i del conjunt de la població catalana. Esperem que amb aquesta nova eina es millori globalment el pes dels consells de joventut a l'hora d'emprendre polítiques per part de les administracions.
10-10-2008
Països Catalans
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660