AMPLIAR NOTÍCIA
La campanya pel dret al propi cos continua; les citacions judicials també
Des del mes de novembre del 2007 està en marxa una campanya per reclamar el dret al propi cos. Amb ella s'han estat recollint autoinculpacions de dones per haver avortat, i d'homes i dones per haver acompanyat a avortar. L'objectiu és en tot moment aconseguir la despenalització de l'avortament i, per això, ja s'han entregat més de 15.000 autoinculpacions a tot l'Estat espanyol. En la majoria de ciutats s'ha procedit a l'arxivament d'aquestes autoinculpacions, però a ciutats com València, Tarragona i Granada s'està cridant a les dones a declarar.

Aquests fets demostren, lamentablement, la situacó d’absoluta inseguretat i incertesa jurídica a la que sotmet l’actual despenalització parcial de l’avortament a les dones, així com l’interès d’alguns jutges per dur fins l’extrem les més restrictives interpretacions de la llei, assetjant la llibertat i dignitat de les dones. Aquestes actuacions judicials són interessades, però són possibles perquè la llei ho permet. Malgrat la pressió d'aquests jutjes reaccionaris, la campanya no s'atura, i culminarà el 9 de març del 2009 quan s'entreguin totes les autoinculpacions als parlaments català i estatal.

Resulta incomprensible la inhibició del govern davant els processos judicials i la persecució que està tenint un cost tan alt per a moltes dones i professionals, i creiem que el govern espanyol ha d’adoptar, d’immediat, el compromís de donar una sortida d’una vegada per totes, digna i respectuosa amb l’autonomia i drets de les dones davant l’avortament.

Per això des de l'Espai Jove donem suport a la campanya pel dret al propi cos, i hi seguirem donant suport fins al 9 de març. Esperem fins aleshores que molta més gent continuï autoinculpant-se com a mesura de pressió a l'estat perquè d'una vegada per totes canviï aquesta llei tan injusta que actualment penalitza l'avortament.

Per a més informació cliqueu aquí.
19-06-2008
Països Catalans
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660