AMPLIAR NOTÍCIA
Davant la traició, som l’alternativa
Prou problemes tenim els i les treballadores del lleure perquè a més els qui diuen defensar-nos impedeixin la realització d’eleccions sindicals als nostres centres de treball quan veuen que ells no dominen la situació.

Que els sindicats oficials i altres rèmores sindicals que corren pel nostre país únicament miren pels seus interessos ho sap tothom, però d’aquí a negar-se a pactar una solució per tirar endavant unes eleccions fa emprenyar una mica.

Res a fer, però. Els sindicats estatals encara s’entesten a mantenir l’estatus i la poltrona posant el fre i impedint que s’assoleixi un conveni col·lectiu per al sector que suposi avenços i conquestes a nivell salarial i estabilitat laboral.

Però no només és aquest sector el que em fa emprenyar; són les repetides renúncies fent des dels Pactes de la Moncloa ens han anat debilitant, no m’agradaria caure en tristos tòpics, però només puc fer una cosa: felicitar aquests que traint la memòria de molts lluitadors antifeixistes han convertit uns sindicats combatius i de classe en simples gestors de la precarietat , tot a canvi d’una trista poltrona.
Portem molts anys de renúncies per part d’aquests sindicats; potser va sent hora que la classe obrera ens adonem que aquest no és el millor camí per defensar els nostres drets: potser va sent hora de dir les coses pel seu nom i assenyalar aquells que dia a dia juguem amb la dignitat de les classes populars.

David Soriano i Taché
Secretari d’Acció Social de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC
12-01-2006
Països Catalans
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660