AMPLIAR NOTÍCIA
La CAJEI i l'Espai Jove reivindiquen i homenatgen Francesc Layret
Durant la tarda d'ahir, divendres 25 d'abril, l'estàtua en homenatge al polític i advocat Francesc Layret, situada a la plaça de Goya de Barcelona, va ser l'espai escollit per la Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista (CAJEI) i per l'Espai Jove de la Intersindical-CSC per tal d' homenatjar el qui fou un ferm defensor del moviment obrer català, fins al seu assassinat, l'any 1920. Aquest acte serví, uns dies abans de la Diada dels Treballadors i les Treballadores, per tal de revindicar les idees d'una persona que se situà sempre al costat de la gent humil i la nació catalana.

A l'inici de l'homenatge, el secretari d'Organització de l'Espai Jove, Roger Bujons, va recordar la figura de Francesc Layret, del qual en destacà la tenacitat amb la que defensà la classe obrera i treballadora, tant de la Unió de Rabassaires com de la CNT de llavors, així com denuncià que la seva mort fou causada per uns pistoleristes a sou de la patronal i del govern civil, els qual van quedar impunes.

El segon en intervenir fou Oriol Sánchez, portaveu de la CAJEI, el qual destacà que els joves són un dels col·lectius més afectats per la precarietat, més explotats i més indefensos davant el capitalisme. Per tal de donar la volta a aquesta situació, Oriol Sánchez advocà per la construcció d'un sindicalisme nacional i de classe que lluiti per la indepdència i el socialisme dels Països Catalans i, citant Francesc Layret, va apostar perquè els obrers i les obreres lluitin també per aconseguir el poder polític, com a únic camí per tal de canviar la situació actual del món laboral.

Finalment, David Soriano, portaveu de l'Espai Jove de la Intersindical-CSC, va coincidir en la necessitat d'un fort i majoritari sindicat nacional i de classe i en una major col·laboració entre els agents socials, polítics i sindicals independentistes d'aquest país. David Soriano, que va qualificar CCOO i UGT com a “els bufons neoliberals del sistema”, va apostar per l'exercici d'un sindicalisme sociopolític que pretengui alterar la correlació de forces capital-treball, amb clara filosofia de crear un contrapoder al sistema establert. Podeu clicar aquí per llegir tot el seu discurs.

L'acte va acabar amb el cant dels Segadors i la Internacional i amb una ofrena floral a l'estàtua en honor a Francesc Layret.
26-04-2008
Intersindical-CSC
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660