AMPLIAR NOTÍCIA
Èxit de l'Escola Jove de Formació Sindical "Porter i Moix"
Amb el lema "d'incansables en aprendre, insaciables en ensenyar" s'ha celebrat la I Escola Jove de Formació Sindical de l'Espai Jove de la Intersindical-CSC. Una bona representació dels delegats i delagades joves del sindicat, afiliació i simpatitzats han participat a Barcelona en aquesta jornada formativa.

L'obertura anà a càrrec de la Secretària de Participacó de l'Espai Jove de la Intersindical-CSC, Esther Cármenes i del Secretari de Formació Confederal, Nèstor Sastre, que remarcaren la important figura de Miquel Porter i Moix i la necessitat d'enfortir la branca juvenil sindical per tal d'avançar en la consecució dels objectius fixats.

A continuació fou el torn de la part més pràctica que abordà, en forma de taller, qüestions i dubtes sobre les nòmines i la contractació. Acte seguit, tres delegats del sindicat juvenil exposaren les diferents experiències en els respectius centres de treball a l'hora d'excercir de representants dels treballadors i treballadores.

Després de dinar s'inicià la part més teòrica, primer tractant el fenomen de les deslocalitzacions i l'actitud de resposta que cal emprendre des del sindicalisme nacional i de classe. Un representant de la Central de Trabajadores Argentinos va exposar la lluita duta a terme en el país per part de l'organització sindical.

Amb el títol de “El nou estatut. Què en treiem el jovent treballador?” es va reflexionar sobre les possibilitats i els límits que la proposta estatutària pot oferir per avançar cap al Marc Català de Relacions Laborals, l’assoliment d’un sistema de finançament que permeti fer polítiques socials i econòmiques que garanteixin el benestar de la població i el fixament de competències que permetin decidir des de Catalunya el present i el futur de la nostra economia. Sergi Perelló, en nom de la Intersindical-CSC, Hèctor López Bofill, professor de dret constitucional de la Universitat Pompeu Fabra i Elisenda Paluzié, professora de teoria econòmica de la Universitat de Barcelona van reflexionar sobre aquest tema, que va generar força debat i intervencions dels i les assistents.

L’Escola de Formació va cloure amb les intervencions d’Isabel Pallarès, Secretària Confederal de la Intersindical-CSC i Roger Gili, Portaveu de l’Espai Jove. Ambdós van destacar tasca important de l’Espai Jove com a element dinamitzador del projecte sindical en clau nacional i de classe i es va valorar com a molt positiva la feina feta fins al moment.19-12-2005
Intersindical-CSC
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660