AMPLIAR NOTÍCIA
Participa en la ILP per aturar el cultiu de transgènics als Països Catalans!
Des de ja fa uns anys, la societat catalana ha mostrat el seu desacord amb l’extensió dels aliments transgènics (organitzacions i persones de l’àmbit del consum, la producció, l’ecologisme o la cooperació internacional). Ja fa més de 5 anys que van començar les reivindicacions, sobretot promogudes per l’Assemblea Pagesa de Catalunya, que són els impulsors de la Plataforma Som lo que Sembrem. La Campanya de Solidaritat amb Josep Pàmies també s’integra en aquest nou esforç de lluita per la nostra terra i els nostres aliments.

El 2 de març s’ha fet la presentació de la plataforma a Lleida, la qual vol donar suport a una Iniciativa Legislativa Popular pet tal d’aconseguir aturar el cultiu i desenvolupament d’aliments transgènics en l’àmbit territorial català i alhora garantir un etiquetatge exhaustiu dels productes que en contenen matèries primeres.

La proposta de llei per a la prohibició del cultiu de productes agrícoles modificats genèticament inclou diferents línies d’intervenció com són la Prohibició de cultius transgènics, la Declaració de Catalunya com a zona lliure de transgènics, l’Etiquetatge clar dels aliments que en el seu procés de producció utilitzen transgènics i els que no, moratòria al desenvolupament de transgènics a les nostres terres i investigació dels seus efectes.

La Campanya, de la qual l’Espai Jove també vol col·laborar i us convida a consultar la informació que hi trobareu a la seva pàgina, comença amb un procés de recollida de signatures mitjançant el qual se'n volen aconseguir 500.000, tot i que les necessàries per tal que es discuteixi la Llei al Parlament són únicament 50.000. D’aquesta manera, però, es podrà mesurar el recolzament que té la proposta entre la ciutadania catalana. Seguidament, durant els quatre mesos de recollida de signatures, es farà un procés de sensibilització arreu del territori, amb el suport d’una exposició itinerant anomenada “la Carrossa som lo que sembrem”.

Des de l’Espai Jove, us animem a participar d’aquesta ILP tot signant els fulls de suport que podreu trobar en breu a la secretaria de la Seu confederal de la Intersindical-CSC. Pensem que no es tracta únicament d’una oposició als transgènics, sinó que, entre d’altres coses, és la defensa de les varietats pròpies com un dels nostres patrimonis culturals més importants, és la última possibilitat de l’agricultura i l‘alimentació ecològica a Catalunya, és la defensa d’una petita pagesia, vital per l’equilibri territorial i la seguretat alimentària del nostre petit país.
11-03-2008
Països Catalans
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660