AMPLIAR NOTÍCIA
8 de març de 2008: Per l'avortament lliure i gratuït i la igualtat real al món laboral
Un any més, encarem el 8 de març amb esperit de lluita i de reivindicació. Un esperit en què no defallim en la nostra lluita contra el patriarcat i les seves diverses manifestacions socials.

Des de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC, donem suport al manifest elaborat des del moviment feminista, de cara al 8 de març, que porta el títol “Pel dret a l'avortament lliure i gratuït. Les dones parim, les dones decidim. Nosaltres també hem avortat”.

Després de dècades de lluita per aconseguir que l’avortament sigui un dret, avui encara les dones són perseguides per haver avortat; perseguides per la dreta i l’Església més reaccionària, que les criden a declarar davant dels jutges i davant la impassivitat d’un govern que es fa dir “socialista”.

Així, des de l’Espai Jove, donem suport a les reivindicacions de cara a aquest 8 de març, però tampoc ens volem oblidar de les reivindicacions que, en el món del treball, també segueixen sent necessàries, per aconseguir la plena igualtat.

Reclamem que, d’una vegada per totes, s’assoleixi la plena igualtat retributiva en els llocs de treball; que s’acabi amb la discriminació que pateixen les dones, només pel fet de ser dones, en voler accedir a determinats tipus de feina o a determinats llocs de responsabilitat. És a dir, cal acabar amb el sostre de vidre que continua existint i que provoca que, arreu on es va, qui mana és sempre un home.

Reclamem que, tant les empreses com les Administracions, facin més esforços per poder conciliar veritablement la vida familiar i laboral. Reclamem també que hi hagi més atenció respecte els abusos que moltes dones pateixen en els seus llocs de treball, ja siguin en forma de discriminació, en forma d’abús sexual, agressions, mobbing, etc. Aquestes situacions són inacceptables i només pròpies d’una societat misògina que cal fer desaparèixer.

Per tot això, i per molt més, tornem a sortir al carrer el 8 de març

TOTES HEM AVORTAT
AVORTAMENT LLIURE I GRATUÏT

dissabte, 8 de març
18h Plaça Universitat

Altres actes:
xerrada “Dona i Treball”
a càrrec d'Esther Càrmenes i Anna Albareda, membres del Secretariat de l'Espai Jove
divendres, 7 de març
19h Casal Popular de Les Corts (C/Entença 237, Barcelona)
(a les 17h, passi de la pel·lícula "Pan y rosas", de Ken Loach)
03-03-2008
Països Catalans
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660