AMPLIAR NOTÍCIA
Accessibilitat Universal: Objectiu 2020
La legislació competent és clara: “les empreses amb més de 50 treballadors i treballadores hauran de tenir a la seva plantilla un mínim d’un 2% de treballadores i treballadors discapacitades”. A finals del 2007 s’ha actualitzat la legislació, incloent que la data límit per a la constitució de l´accessibilitat universal de qualsevol treballador o treballadora al seu lloc sigui el 2020.

Aquest fet demostra que fins al 2020 no podrem tenir una mínima certesa que l’administració actuarà de forma contundent contra tots aquells que incompleixin la Llei d’igualtat d’oportunitats, no discriminació i accessibilitat universal de 2003.

La manca de voluntat dels diferents governs de l’Estat espanyol en relació a l’accés al treball de qualsevol treballadora fa que la problemàtica existent en la inserció laboral dels diversos col·lectius de treballadores discapacitades, ha contribuït a generar una desprotecció envers aquest col·lectiu.

El fet que la llei parteixi de la base de la bonificació i subvenció a la empresa fa que s’interpreti només en un sentit caritatiu cap a aquest col·lectiu, que poden ser capaços de realitzar feines, amb només certes modificacions del lloc de treball o especificacions del treball. Aquesta visió caritativa fa que l’administració no exigeixi responsabilitats ni sancioni exemplarment el no compliment de l´esmentada llei.

També és preocupant la flexibilitat de la llei en permetre incomplir-la si, a canvi, hi ha “mecanismes compensatoris”, és a dir, mitjançant una donació l’empresa queda lliure del compliment de la llei, amb el vist-i-plau de l’Administració.

Des de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC i, com d’altres vegades, ens posicionem en contra de la bonificació de les empreses com a mecanisme sistemàtic per eradicar qualsevol problemàtica existent en l’àmbit laboral, ja que la seva ineficàcia és llargament demostrable.

També exigim el compliment de la llei en la seva totalitat, sense possibilitat de “mecanismes compensatoris”. I, que en aquells casos on les capacitats del treballador o treballadora no permetin trobar feina en l’àmbit privat, demanem que sigui l’Administració pública qui l’insereixi laboralment.
11-02-2008
Laboral
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660