AMPLIAR NOTÍCIA
L’Atur, qüestió del “totxo”?
Les últimes dades aparegudes de l’atur, amb un augment d’un 6,44%, han fet saltar les alarmes a tots els nivells. Des de diversos llocs ja s’han afanyat a demanar més flexibilització i “ajudes “ per abaratir les despeses laborals. D’altres han corregut a situar el problema en una qüestió puntual i donada per l'especial situació del sector de la construcció.

El govern de l’Estat espanyol és el màxim exponent de la tesi de “tot és cosa de la construcció”, la qual pressuposa que amb una reestructuració adequada, com la que proposen, ja no hi haurà problema o, si més no, estarà prou amagat o tapat per anar tirant. Aquesta facilitat de simplificar que es té des de Madrid fa preveure una difícil solució per al problema. Només com a exemple, val a dir que, en el sector del tèxtil, l’any passat es van perdre uns 10.300 llocs de treball.

El no voler veure el problema estructural del món del treball a l’Estat espanyol, amb l’engany sistemàtic fins ara de la bonança del sector de la construcció, negant qualsevol possible problema en el sector industrial i l’extrema precarietat del sector serveis, com en el cas del turisme al nostre país, fa que ara qualsevol problema del sector del “totxo” tingui un efecte molt més pronunciat del que hauria de tenir.

No és bo estar d’esquenes a la realitat i això és el que ha passat als governants de l’Estat i a les organitzacions empresarials i sindicals espanyoles, que, a través de múltiples peripècies i trucs de mans, han volgut fer-nos creure que tot els pactes, reformes i acords eren per la millora de les condicions laborals de treballadors i treballadores, quan no eren res més que un tocar-ho tot per, en els millors dels casos, no canviar res.
07-02-2008
Laboral
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660