AMPLIAR NOTÍCIA
L’Estat espanyol arriba als 600 € mensuals de Salari Mínim Interprofessional... és suficient?
Tal i com s’havia compromès el govern espanyol, en l’inici de la legislatura vigent, ha aconseguit augmentar el Salari Mínim Interprofessional (SMI) fins als 600 € mensuals (un increment del 5,15%). Segur que d’aquesta fita del govern del PSOE en faran un cavall de batalla de cara a les eleccions de l’Estat espanyol, marcant-ho com una gran victòria social.

Tanmateix, tal i com des de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC es va anunciar fa més d’un mes, aquest compromís és només una mitja veritat, ja que, per poder aconseguir aquesta quantitat, primer van esquarterar tot el contingut social del SMI i van crear l’Indicador Públic de Renta d’Efectes Múltiples (IPREM) que ha augmentat sols un 3,5% (fins als 516,17€). Aquest indicador és la base per al càlcul de diverses prestacions, queda prou per sota dels 600 € promesos a l’inici de la legislatura i, en un principi, era equivalent al SMI.

Tot i això, s’ha de reconèixer la “victòria” del govern espanyol en haver aconseguit posar el debat en la necessitat d’augmentar el SMI fins als 600 €, xifra molt distant del veritable SMI que indiquen les directrius de l’OIT, on s’afirma que aquest ha de significar el 60% del salari mensual mitjà, uns 1.075,2 €, aproximadament, al Principat.

També volem posar de manifest que, davant les últimes exigències de moderació salarial per part de la CEOE, així com de les últimes claudicacions socials de sindicats i govern espanyols, en avançar en el mateix sentit que la Patronal, només cal veure que el SMI ja és obsolet el primer dia de vigència davant els exagerats augments de productes bàsics que, ja de per si prou cars, a l’any 2008 comencen amb un fort augment :


Font: diari Avui
16-01-2008
Laboral
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660