AMPLIAR NOTÍCIA
La societat catalana s’ha tornat a fer sentir amb força
Durant la el passat dissabte, 1 de desembre, centenars de milers de catalans i catalanes es van manifestar en favor de la gestió catalana de les infrastructures del país i pel dret de decidir dels Països Catalans. En aquest històric acte, la Intersindical-CSC hi va tenir un paper destacat, ja que va ser la principal força sindical a convocar a la manifestació i va aglutinar un bon nombre de catalans i catalanes, darrere una pancarta amb el lema “Els treballadors i treballadores n’estem farts!”.

Bona part de les persones manifestants eren joves que venien convocats i convocades per l’Espai Jove de la Intersindical-CSC, la branca juvenil del sindicat nacional i de classe. El seu portaveu, David Soriano, en fa una valoració molt positiva: “una gran quantitat de joves treballadors/es i estudiants han decidit sortir al carrer per fer sentir la seva indignació en un acte de dignitat com feia temps que no es veia”. Així, Soriano opina que “aquesta manifestació legitima les opinions d’aquelles organitzacions que defensem que, sense una gestió propera de les qüestions que fan referència als serveis públics i als aspectes socials, no hi pot haver polítiques eficaces de benestar per a les classes treballadores catalanes”. El portaveu de l’Espai Jove sintetitza, doncs, que “la sobirania nacional és una condició necessària per a avançar cap a la justícia social, tant pel que fa a les infrastructures de gestió pública com a les qüestions referents a l’Estat del benestar i el món laboral”.

Finalment, David Soriano ha afirmat que “aquesta manifestació també ha posat de relleu que la societat catalana reclama uns serveis de Rodalies de qualitat, amb la dotació econòmica justa, enlloc de prioritzar estructures elitistes com el TGV” i ha criticat “el paper galdós d’algunes delegacions catalanes d’estructures sindicals amb seu a Madrid”, que no es van unir a la manifestació “perquè prioritzen els interessos empresarials espanyols i les bones relacions amb aquells partits que les financen, per sobre de les necessitats de les classes treballadores catalanes”. Per aquest motiu, doncs, “cal reforçar el projecte del sindicalisme nacional i de classe que representa la Intersindical-CSC, l’únic que està verdaderament al costat dels interessos dels treballadors i de les treballadores dels Països Catalans”.03-12-2007
Països Catalans
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660