AMPLIAR NOTÍCIA
25 de novembre: les violències ens aïllen, enllacem-nos!
Ens trobem a les portes d’un altre 25 de novembre, per reivindicar de nou la No Violència contra les dones.

En ple segle XXI, les dones seguim patint la violència fruit del sistema patriarcal que es dóna, amb diverses cares, a tot al món, ja que la globalització econòmica que sofrim abraça aquest sistema patriarcal. Així, les desigualtats socials se segueixen patint cada cop més i, fruit d’aquestes, patim la violència contra les dones, per ser nosaltres les més vulnerables.

Arreu del món s’estan generalitzant els “feminicidis”, assassinats, tortura i maltractament de les dones pel simple fet de ser dones, per haver començat a ocupar nous espais abans reservats exclusivament als homes. Però aquesta violència també ens la trobem a casa: enguany, a Catalunya ja portem 11 dones mortes i, arreu de l’Estat espanyol, 69. Però a més, l’assetjament sexual als llocs de treball continua, així com les violacions, les amenaces...

Les lleis i les accions governamentals són insuficients i limitades (ho demostren les xifres) i encara queda molt camí per arribar a la suposada "igualtat". Cal, doncs, començar per canviar les actituds, fins arribar a canviar les estructures. Mentre això no s'aconsegueixi, no s'acabarà amb la violència de gènere.

Des de l’Espai Jove, doncs, fem una nova crida a la gent a participar a la concentració del 25 de novembre, a les 18h, a la plaça de Sant Jaume, per tornar a fer un crit contra la violència de gènere, un crit per la igualtat i per la llibertat.
23-11-2007
Països Catalans
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660