AMPLIAR NOTÍCIA
Capellades ha acollit enguany l'escola de formació de tardor de l'Espai Jove
“Mireu, és possible aprendre coses pel gust d’aprendre-les; és possible que hi hagi gent amb ganes d’explicar i gent amb ganes d’escoltar i és possible que aprenguem coses. Ara, les aprendrem o no, això no és qüestió meva, és qüestió vostra”.

Amb aquestes paraules d’en Miquel Porter i Moix es donava inici a la darrera escola de formació sindical de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC, el passat dissabte, 10 de novembre, a Capellades, al casal d’avis Cal Ponet.

Un cop feta la presentació, va ser el torn de l’historiador Juli Cuéllar, qui, amb una xerrada que portava per títol “el moviment obrer als Països Catalans”, va fer un repàs de l’evolució de les mobilitzacions de treballadors/es, des dels inicis de la industrialització fins als nostres dies. Aquest repàs històric va servir per remarcar les situacions més destacades per entendre la situació actual del moviment obrer català. Malgrat tot, les dues hores de xerrada van quedar curtes en el marc de qüetions que s’havien generat al llarg de la presentació i que només van poder ocupar els últims minuts.

Posteriorment, l’assessor laboral Marc Faustino, membre de la Secretaria d’Acció Sindical de la Intersindical-CSC, va realitzar un taller pràctic sobre l’Estatut dels Treballadors que va servir per poder entendre aquesta llei laboral i, al mateix temps, va servir per al plantejament i solució de problemes quotidians del treball, demostrant l’interès pel sistema legislatiu laboral dels i de les assistents i per les seves formes d’utilització per solucionar el dia a dia dels treballadors i treballadores.

Un cop finalitzat el taller, va ser el torn del dinar a la Taverna Popular Jaç Roig de Capellades, que va servir per la posada en comú de dubtes i, al mateix temps, de maneres de fer avançar el sindicalisme nacional i de classe.

Finalment a ser el torn del passi de la pel·lícula “Avui comença tot “, que va ser presentada per la treballadora social Esther Torán, la qual posteriorment va portar el debat entorn de la situació al nostre país de l’Assistència Social i l’efecte de la nova llei, que fa poc s’ha aprovat al Principat.

19-11-2007
Intersindical-CSC
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660