AMPLIAR NOTÍCIA
Sense Rodalies, resposta social
Davant de l’acció del govern de Madrid de tallar el servei de Rodalies de Renfe de l’àrea metropolitana de Barcelona, per tal de complir el termini fixat per fer arribar el TGV, el 21 de desembre (data ja posada en dubte per la vicepresidenta De la Vega), des de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC considerem una irresponsabilitat i una provocació prioritzar una promesa electoral per davant d’un servei ja deficient com el de Rodalies. Així, mentre que el TGV és un obra faraònica encarat a l’ús per part de les classes benestants i de l’empresariat que fa negocis a Madrid, la Renfe és un servei utilitzat per milers d’usuaris i usuàries, majoritàriament joves i gent treballadora, necessari per tal d’arribar als centres de treball o d’estudi.

D’aquesta manera, el govern espanyol està exigint als col·lectius més desafavorits uns esforços majors, per tal de poder acabar abans de les eleccions una obra que li ha d’aportar rèdits electorals entre aquells col·lectius que precisament pateixen menys la interrupció dels serveis de Rodalies. Així doncs, durant unes setmanes, per a molts/es treballadors/es, la jornada laborals diària augmentarà en una o dues hores de trajecte, per tal que uns/es altres gaudeixin aviat d’un servei elitista. Fins i tot, la salut i les vides dels i les operàries que treballen en les obres del TGV se n’estan ressentint, a causa d’una pressa per acabar que oblida la seguretat laboral i es cobra un gran nombre d’accidents, alguns d’ells mortals.

Així mateix, des de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC, malgrat exigir la tornada al funcionament del servei de Rodalies de Renfe, no podem estar-nos de tornar a reivindicar que aquest ha d’anar acompanyat de mesures per millorar-ne les xarxa, la qual és de les més utilitzades de l’estat i una de les més cares. És inadmissible que el monumental pressupost del TGV eviti i ajorni les millores necessàries a la Renfe, molt més útils per al conjunt de la població, així com és inadmissible que el govern espanyol vulgui realitzar la transferència de competències a la Generalitat sense incloure una partida econòmica destinada a paliar el greu dèficit patit les darreres dècades. La Generalitat no ha de pagar el que des de Madrid s’ha obviat durant tant de temps, així com les classes treballadores i el jovent català no poden pagar els plats trencats d’unes presses electoralistes fruit d’una obra elitista i mal planificada.
23-10-2007
Països Catalans
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660