AMPLIAR NOTÍCIA
Cop definitiu a les 35 hores a la Catalunya Nord
L’entrada a la Presidència de l’Estat francès de Nicolás Sarkozy no era un bon senyal per la Catalunya Nord i aquestes sospites s’han anat confirmant arran de les polítiques portades a terme durant el seu actual mandat.

Ara torna a toca l’àmbit laboral i aquest cop és per anar contra les 35 hores setmanals de treball, una victòria dels treballadors i de les treballadores de l’Estat francès. No és d’estranyar, ja que des dels temps com a candidat del senyor Sarkozy ja havia anunciat propostes per ampliar la jornada laboral.

Tanmateix, la força dels treballadors i de les treballadores de la Catalunya Nord i de l’Estat francès en la defensa de les 35 hores laborals ha fet que l’ara President de la República no pugui complir de forma directa la seva proposta electoral. Tot i això, a través de la porta de darrera i mitjançant la liberalització de les hores extres que poden fer els treballadors aconseguirà tirar per terra el llindar de les 35 hores setmanals.

La nova llei estableix que la realització de les hores superior a les 35, fins a un límit de 43, seran pagades un 25% més que les hores ordinàries A partir d’aquí, les hores extraordinàries seran pagades un 50% més que les hores ordinàries. A més, les hores extres estaran exemptes fiscalment per al treballador/a i lliures de despeses socials per a l’empresariat.

Des de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC trobem que aquesta mesura atempta directament contra el projecte de vida dels i les treballadores, impossibilitant la conciliació de la vida laboral amb la personal. Així mateix, volem mostrar la nostra preocupació pel paper de submissió que estan fent els governs de l’Estat francès i espanyol per a complir les exigències dels principals organisme neoliberals, per sobre de la necessitat dels treballadors i de les treballadores dels seus estats.
03-10-2007
Laboral
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660