AMPLIAR NOTÍCIA
Canviem els termes
Desprès del discurs del senyor Montilla en el debat al Parlament de Catalunya, ha aparegut als mitjans de comunicació la promesa que el Govern de la Generalitat invertirà en ajudes de fins a 2.000€ per jove (fins a 25.000€, en cas de joves discapacitats/des) a les empreses, per la conversió de contractes temporals a indefinits.

Davant d’aquest anunci, des l’Espai Jove de la Intersindical-CSC opinem que:

- La via del xec per a subvencionar les empreses no serveix per res més que per augmentar els beneficis d’aquestes empreses, sense que en cap cas aquest benefici es vegi reflectit en els i les treballadores. Per tal de veure-ho, només cal mirar el que ha passat amb la reforma laboral del juny del 2006, pactada entre el govern de Madrid i les centrals sindicals espanyoles.

- La temporalitat no es resol “premiant“ l’empresa, ja que és part implicada en la contractació temporal fraudulenta. El que s’ha de fer és sancionar aquelles empreses que fan de la contractació temporal un ús indegut o una pràctica habitual.

- No creiem que s’hagi de caure en l’error d’identificar el treball precari amb la temporalitat, ja que, a causa de les reformes laborals de l’Estat espanyol, s’ha desfet el mite de contracte fix equivalent a contracte indefinit. No només volem treball estable, sinó també de qualitat.

- Aquestes ajudes que es volen aportar a la Patronal serien més útils que es fessin servir per a millorar l’especial situació que viuen totes aquelles persones que disposen d’un treball de becaris i becàries, un marc molt ampli i al mateix moment precaritzat.

- La manca d’idees i de voluntat per millorar l’àmbit laboral català que es desprèn d’aquestes ajudes entenem que és fruit de la incapacitat de poder gestionar i desenvolupar polítiques públiques actives que puguin fer front a la problemàtica del treball al nostre país.
02-10-2007
Laboral
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660