AMPLIAR NOTÍCIA
Gran augment de l’atur durant el mes d’agost
L’Atur ha tornat a ser protagonista, durant aquest mes d’agost, a causa del seu increment. A més, les parts on més ha augmentat, a l’Estat espanyol, han estat el Principat (+11.898) i el País Valencià (+13.084), duplicant d’aquesta manera l’increment de persones aturades, durant el mateix període de l’any anterior.

El govern espanyol justifica aquest augment pel mal temps d’aquest mes d’agost, així com pel canvi en les preferències dels i de els turistes per anar a d’altres destinacions, fets que en principi han de suposar una menor contractació. Malgrat tot, aquesta justificació no fa cap referència al motiu de l’augment de l’atur en el sector industrial (a l’Estat espanyol, ha augmentat un 4,11%) o en el sector de la construcció (a l’Estat espanyol, ha augmentat un 9,65%). Recordem que aquests són els dos principals puntals de l’economia estatall.

Des de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC volem denunciar que una causa important d’aquest augment és una maniobra per no haver de pagar el període de vacances, causa que es repeteix cada any, sense que des del govern espanyol es faci cap acció al respecte.

Trobem preocupant que un govern que es felicitava pels bons resultats de contractació del mes de juny (malgrat haver-hi més d’un 80% de nous contractes temporals, a Catalunya), ara no trobi un solució a una problemàtica que es repeteix cada any, però aquest cop més contundentment.

Com ho demostren les xifres i com portem denunciant des de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC, l’última reforma laboral duta a terme l’any passat per govern i sindicats espanyols no ha servit per pal·liar els problemes que pateixen els treballadors i les treballadores, sinó que només va significa un canvi d’imatge.
08-09-2007
Laboral
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660