AMPLIAR NOTÍCIA
El Fons de Pensió, a la Borsa
Segons el Projecte de Llei de Gestió del Fons de Pensió, aprovat pel govern espanyol el passat 8 de juny, podran ser invertits en borsa i fons d’inversió aquells diners destinats a què els cicles econòmics negatius no afectin al futur de les pensions.

Des de l’Espai Jove trobem extremadament irresponsable que els diners destinats a un dret social siguin invertits a un “casino”, sense tenir en compte que la bombolla financera actual només pot garantir rendibilitat a curt termini. No es pot jugar d’aquesta manera amb els fons destinats a les pensions públiques, aplicant polítiques neoliberals que ja han tingut conseqüències negatives en diverses prestacions socials, en separar les fonts de finançament, accentuant el caràcter de capitalització de les pensions i privatitzant-ne la gestió.

Cedir el control de les pensions públiques a financers conservadors i sindicats estatals que administren fons i fan negocis de pensions amb el BBVA és la garantia de la ruïna de les pensions públiques a l’Estat espanyol.

Per evitar-ho, des de l’Espai Jove reclamem la retirada d’aquest Projecte de Llei i seguim exigint un Marc Català de Relacions Laborals i Protecció Social que organitzi un sistema propi de seguretat social, basat en el repartiment equitatiu de la riquesa, la garantia pública i el control social de les pensions, per tal de garantir un model propi de gestió que defugi la utilització de diners destinats a béns públics per a jugar a la borsa, deixant al seu atzar el benestar futur de les classes treballadores catalanes.
19-06-2007
Laboral
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660