AMPLIAR NOTÍCIA
Canvi de noms a la CEOE, radicalització de postures
L’Assemblea General de la Confederació Espanyola d’Organitzacions Empresarials (CEOE) va escollir ahir nou president per aquest organisme. El durant 23 anys president de la CEOE, José Maria Cuevas, que ha portat una política de desregulació de l’àmbit del treball, així com també un fort contingut identitari espanyol, deixa pas a Gerardo Díaz Ferrán, empresari del sector turístic.

En el seu primer discurs, Díaz Ferrán va fer una aferrissada defensa de la liberalització de tots els serveis públics, amb paraules com “la millor empresa pública és la que no existeix” o “més llibertat d’empresa, més mercat , més desregulació i més competència”. Paraules que indiquen les línies a seguir durant el seu mandat.

Des de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC trobem preocupant que aquest tipus de persones ocupin lloc de responsabilitat, ja que en un estat com l’espanyol, on existeix una problemàtica laboral greu (uns dels índexs més alts de temporalitat i sinistralitat de la UE) i un dèficit de serveis i prestacions socials, no és pot permetre que l’extrema dreta empresarial tingui veu i paraula en els processos de pactes socials i de negociació col·lectiva.

Al mateix temps, veiem amb preocupació el paper que jugaran els sindicats estatals i, tot i no esperar gaire cosa d’ells pel que fa a la defensa dels interessos de les treballadores i treballadors (les seves actuacions així ens ho han demostrat), els animem a canviar les posicions del pactisme dòcil i claudicant que fins ara han mantingut amb la patronal per una actitud de defensa fèrria dels i les treballadores dels Països Catalans i dels altres pobles de l’Estat.

Fets com aquests ens demostren que cada dia és més necessària una alternativa sindical en clau nacional que ens doni veu per posar fre a l’actual desmembrament del tímid sistema social espanyol i que actuï enfront l’ofensiva espanyola que prové tan d’organitzacions sindicals com empresarials.
09-06-2007
Laboral
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660