AMPLIAR NOTÍCIA
El Banc Central Europeu recomana als sindicats “moderació salarial”
El president del Banc Central Europeu (BCE), Jean-Claude Trichet, va aprofitar la invitació de la confederació Europea de Sindicats (CES), de la qual formen part CCOO i UGT, a la cimera sindical celebrada a Sevilla el passat 23 de maig, per exposar les tesis sobre la necessitat de la contenció dels salaris com a mesura per a la creació de llocs de treball.

Tot i les mostres de rebuig d’aquestes mesures per parts dels delegats sindicals presents a la cimera, des de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC trobem preocupant que en trobades d’organitzacions sindicals es doni veu a aquells organismes que aposten per un model neoliberal de relacions laborals. Tots i totes sabem que el BCE, com el FMI o el BM, és un organisme al servei de les grans multinacionals i, de retruc, als estats més poderosos, malgrat que es presenti formalment com a organisme independent.

Esperem que les mostres de rebuig mostrades a la cimera fossin unànimes, ja que no volem ni permetrem que aquestes tesis apuntades pel president del BCE siguin una pauta a les línies de negociació col•lectiva de les organitzacions sindicals que formen part del CES.

Les mesures apuntades per el BCE no són noves, així s’ha demostrat àmpliament des dels seus inicis, com tampoc és cap novetat els interessos de les grans multinacionals europees en la construcció d’una Europa del capital. Cal recordar, però, que per arribar a la situació en que aquestes recomanacions es facin impunement en el marc d’un conferència sindical és en bona part “mèrit” dels grans sindicats, que amb la seva pràctica han normalitzat la moderació salarial com a element comú en els pactes laborals, pressionant econòmicament les classes treballadores en un moment de grans beneficis empresarials.

Al mateix temps, sabem que des de la victòria de Sarkozy s’està començant a reimpulsar el procés de constitució europea, idea que mai s’havia acabat de diluir tot i les protestes de la societat civil així com dels treballadors i les treballadores, que aconseguiren paralitzar-la mitjançant les seves mobilitzacions i el seu vot. Unes reformes de caire neoliberal, cal dir, que tenien també en la directiva Bolkenstein una de les seves múltiples cares.

Per això, des de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC ens oposem a qualsevol mesura que signifiqui un retrocés en els drets socials dels treballadors i treballadores, al mateix temps que treballarem per una Europa dels pobles i dels treballadors.
07-06-2007
Laboral
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660