AMPLIAR NOTÍCIA
Eleccions a l’Estat francès i el jovent treballador català
Desprès dels resultats de les eleccions del passat 6 de maig a l’Estat francès i el triomf del conservador Sarkozy com a president de la República i preveient el futur de les polítiques sociolaborals que poden esdevenir o, millor dit, tot el que pot retallar en drets socials i laborals un President de la República amb un marcat caràcter autoritari i d’ànsies liberalitzadores, creiem que es necessari el reconeixement d’un seguit de punts perquè els i les treballadores de la Catalunya Nord no perdin drets.

Per això, des de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC exigim:

- El reconeixement d’un status legal per a les comarques nord-catalanes, així com l’establiment d’una regió amb capacitat legislativa i d’autogovern exclusivament formada pel Capcir, el Rosselló, l’Alta Cerdanya, el Conflent i el Vallespir.

- El reconeixement d’un Marc Propi de Relacions Laborals i Protecció Social dins de les comarques nord-catalanes.

- El reconeixement de les organitzacions socials pròpies de la Catalunya Nord com a interlocutores prioritàries, defugint el centralisme francès.

- L’oficialitat del català com a llengua d’ús a les comarques nord-catalanes, així com també dins la xarxa d’escoles públiques de les comarques de la Catalunya Nord.

- La valoració positiva del fet català com a mèrit per esdevenir funcionari a la Catalunya Nord, finalitzant d’aquesta manera amb l’enviament de funcionaris totalment deslligats i desarrelats de la realitat social i cultural del lloc on exerceixen.

- El manteniment de tots els drets socials i laborals aconseguits per la classe treballadora nord-catalana i del conjunt de l’estat, el que inclou les 35 hores setmanals de jornada laboral, la derogació completa del contracte de primera experiència i succedanis, la protecció social per a aturats/des, jubilats/des i altres, i un salari mínim que actualment duplica l’espanyol.

- L’impuls de polítiques d’integració de la nova immigració, molt present a la Catalunya Nord, mitjançant eines que li permeti una correcta entrada al món social i del treball, amb tots els seus drets i deures laborals, polítics, cívics i socials reconeguts.

- La garantia jurídica del dret a l’habitatge, tal com va començar a treballar-se mesos enrere, amb el dret a exigir-lo davant la Justícia.
17-05-2007
Països Catalans
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660